IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наум Шопов-младши подава ръка на болно момиче

26 февруари 2020 10 50

Актьорът призова феновете си да дарят стволови клетки

Facebook

Наум Шопов-младши подаде ръка на момиче, болно от левкемия. Младият татко, който освен в киното, работи и като лекар, сподели историята на 23-годишната Михаела Димитрова в социалните мрежи и прикани последователите си да помогнат за лечението ѝ.

„Тя е 23-годишно момиче болно от левкемия, което се нуждае от лечение със стволови клетки, но подходящ донор липсва. Хората ме помолиха да споделя нейната история, за да може евентуално някой да помогне“.

Шопов прикани хората да дарят стволови клетки и уточни, че той ще направи същото, стига лекарите да открият, че има съвместимост с Михаела.

За да помогне максимално на семейството на момичето, звездата обясни подробно за процедурата, която се извършва в една от големите столични болници:

„Отивате в Александровска болница, в отделението по Имунология (срещу Неврология), където просто ще ви вземат кръв за изследване за съвместимост. Ако се открие такава, ще ни поканят да дарим, ако желаем“.

Михаела Димитрова

Facebook

Наум посочва още, че въпросната процедура е безопасна и безболезнена, като след вземането на кръв, тя се филтрира и от нея се извличат само стволовите клетки.

„Трябва да си помагаме, защото никога не знаем кога може да имаме нужда и ние от помощ за ситуация, която е тотално извън наш контрол. Нека бъдем хората, които не седят безучастно“, завършва годеникът на Тея Минкова.

Няколко часа след като Наум Шопов сподели публикацията, много от последователите му обявиха, че имат желание да дарят стволови клетки.

Михаела Димитрова от Перник е диагностицирана с остра миелоидна левкемия и се нуждае спешно от трансплантация на периферни стволови клетки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари