IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Историята с Хари много прилича на тази с принцесата бунтарка – Маргарет

28 февруари 2020 17 50

Съдбата на „по-малкото дете“ в монархията винаги е драматична

Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет Втора сериозно се опасява, че принц Хари преживява дълбока лична драма. Въпреки „Мегзит“ и всичко случило се тя продължава да бъде баба, която обича внука си.

Въпреки че като глава на кралското семейство поддържа решението на принц Хари и Меган Маркъл да са независими, в душата си тя счита за немислимо да постави личния живот пред обществения дълг. Така поне смята кралският историк Робърт Лейси, който разказал малко повече за случващото се в кралския двор пред американското издание „People“. Лайси обяснил какво всъщност мисли Елизабет Втора за „Мегзит“ и защо тя сравнява внука си принц Хари с по-малката си сестра – принцеса Маргарет.

„Кралицата е много разочарована. Нейната работа е да оцелее – споделя Лейси – Тя се отнася с особено деликатно чувство към това, което произтича с Хари, защото тя е била много близка и с Маргарет и наблюдава същата драма, разиграла се преди две поколения назад. Синдромът на „малкото дете“ е изначален проблем за монархиите. Системата така и не намери начин да им даде това внимание, което заслужават. Докато Елизабет няма деца, Маргарет е можела да бъде бъдещата кралица. Това е семеен конфликт, който тъне и се разраства през всяко кралско поколение.“

Снимка

„Маргарет получи прозвището „Принцесата бунтарка“ и почина през 2002 г. от инсулт, който може би бе причинен от злоупотреба с алкохол и никотин. Тя бе омъжена за фотографа Антъни Армстронг Джонсън и имат син Дейвид и дъщеря Сара.
Всъщност именно бурният любовен живот на по-малката сестра на кралица Елизабет съдейства в днешно време монархията да е по-либерална към любовния живот на кралските особи.

Снимка

А от това със сигурност са се възползвали принц Уилям и принц Хари. Именно нейната авантюра с героя от войната Питър Таунсен шокира обществото. Причината е, че Таунсен се развежда, за да се ожени за Маргарет, което по онова време е било почти немислимо. Въпреки че кралица Елизабет Втора дава шанс на брака им, двамата се разделят, а скоро след това принцеса Маргарет се омъжва за фотографа Джонсън. След като брака им така и не просъществува особено, именно принцесата бунтарка става и първата дама в кралското семейство, чийто брак завършва с развод.

Снимка

По всяка вероятност случващото се с Хари напомня за драматичната история на сестрата на кралица Елизабет и тя всячески се опитва да помогне на малкия си внук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари