IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кая Гербер в помощ на децата по време на пандемия

2 април 2020 17 50

Моделката чете детски книжки

Снимка: БГНЕС

Кая Гербер се включи в благотворителните акции, зараждащи се по време на пандемията от коронавируса. Дъщерята на Синди Крофорд и Ранди Гербер взе участие в инициативата Save with Stories, която беше започната от Ейми Шуимър и Дженифър Гарнър. Целта е да се помогне на нуждаещите се деца по време на заразата с COVID-19.

Според двете актриси, близо 30 млн. деца в САЩ посещават училище не само за да се обучават, но и за да се хранят. Заради карантината всички учебни заведения в страната са затворени, което за някои деца означава и обричане на глад. Други пък нямат условия за дистанционно обучение като компютри и интернет.

Целта на Save with Stories е да събере известни личности, които да четат детски книжки онлайн, а последователите им да дарят средства, които ще отидат в помощ на уязвимите деца. В инициативата вече се включиха Еди Редмейн, Лили Колинс, Ева Лонгория, както и майката на Кая – Синди Крофорд.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #SAVEWITHSTORIES (@savewithstories) on

18-годишната моделка беше заложила на книжката „Кафяво мече, кафяво мече, какво виждаш?“. Кая каза пред камерата, че във времена като тези е много важно да бъдем обединени и да се фокусираме върху малките неща, които ни правят щастливи. „Много съм щастлива да бъда част от този проект“, допълни тя.

Save with Stories ще дари събраните средства на организациите „Save the Children“ и „No Kid Hungry“. Последната беше подкрепена и от Анджелина Джоли, която дари 1 млн. долара. Освен че помага на деца, Кая седи у дома и в момента се грижи за две осиновени кученца. „Ние си останахме у дома“, написа тя под снимка, на която се вижда един от новите ѝ четириноги приятели.  

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари