IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елтън Джон пази ХИВ-позитивните от корона с 1 млн. долара

6 април 2020 14 40

Певецът направи дарение

Снимка: BGNES

Елтън Джон отново подкрепи нуждаещите се в борбата с коронавируса. Този път финансовите му усилия и активи са насочени към ХИВ-позитивните. Звездата обяви, че дарява 1 млн. долара през благотворителната си организация Elton John Aids Foundation, за да предпази от заразата болните от СПИН.

„Близо 30 години моята фондация е приоритизирала най-уязвимите към ХИВ хора, за да се бори с тази епидемия. Продължаваме да го правим и по време на коронавирус кризата.

Новият ни корона спешен фонд ще помогне на партньорите ни да се подготвят за ефектите на пандемията върху средствата за превенция от СПИН и грижата за болните от ХИВ. Ние сме с вас, мислим за вас и няма да ви изоставим“, сподели звездата във видео в профила си в Twitter.

По-рано миналата седмица Елтън се включи в още една благотворителна инициатива, която да събере средства в борбата с коронавируса – концертът „Fox Presents the iHeart Living Room Concert for America.“, в който се включиха с изпълнения от дома си десетки звезди, сред които Тим Макгроу, Сам Смит, Били Джо, Камила Кабело, Марая Кери, Алиша Кийс, Шон Мендес и др. Изпълненията им събраха над 10 млн. долара дарения.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари