IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Силвестър – жената, на която всичко ѝ се отдава

8 април 2020 18 00

Няма карантина за добрия вкус, споделя тв водещата

Личен архив

Тя е от онези хора, които трудно ще останат незабелязани, разхождайки се по улицата. Със своите сини очи, неповторим чар и приказливост, тя ще ви накара да се усмихнете, дори и когато не ви е до това. Виждали сте я с микрофон в ръка, на модния подиум, пеейки до пианото или правейки всичко на пух и прах с огромен чук в ръце. Тя изглежда невероятно както в елегантна рокля, така и с работен гащеризон. Тя е Мария Силвестър – жената с неизчерпаема енергия, на която всичко ѝ се отдава.

Изолирана вкъщи – със стил

Като човек, който е в постоянна комуникация с най-различни хора и винаги съвместява няколко неща едновременно, Мария намира социалната изолация като същинско предизвикателство.

„Аз обичам да си стоя вкъщи, но не по такива причини, поради които сега ми се налага. За съжаление, трябва да спазим наредбите, за да се спасим взаимно. Няма да лъжа, не е леко да не съм в постоянно движение, но такава е ситуацията. Щом го изисква – го правя. Но със стил!!!“, обяснява тя.

Тв водещата споделя, че изолацията ѝ дава възможност да остане насаме със своите мисли и да си направи равносметка:

„Много е страшно. Те са най-големият ми съдник. Но и могат да бъдат адски красиви. Обичам да ги наблюдавам. Най-много обичам да ми мълчат на тема любов. Така разбрах, че нея не можеш да я говориш“.

Мария Силвестър

Музика и хубави книги – идеалното бягство от реалността

По думите на Мария, с тях тя успява да релаксира и да се избави от стреса във всеки един напрегнат момент. В момента чете „Малък живот“ на Ханя Янагихара и има възможността да отдели повече време за слушане на любимите си песни.

„Най-красивите бягства стават, като затвориш очи и пуснеш музика. Там си свободен да бягаш където си поискаш“, казва тя и изтъква, че няма карантина за добрия вкус.

Освен на малкия екран, от който е най-разпознаваема, може би много от вас не знаят, че тя се изявява и на музикалната сцена – заедно с пианиста и композитор Мария Каракушева. Говорейки за това как е започнала да пее, емоционалната Силвестър признава, че всичко е станало съвсем случайно:

„Аз не исках да пея, Мария Каракушева ме накара. То пък взе, че стана! Иначе музиката заема специално място в живота ми. Най-много обичам да тръгна на път с колата и да си пусна подходяща музика. Ето това е нирвана!“.

Мария Силвестър

Стриктна диета и спорт – тайната ѝ за идеална фигура

Ако следвате Мария в социалните мрежи, ще видите, че тя не се притеснява да публикува свои снимки без грим, нито „робува“ на популярните програми за поставяне на филтри върху кадрите. Не крие и годините си, защото за нея са само едни цифри, с които жените не са длъжни да се съобразяват.

„Първото, което е и най-важното – не вярвам на никого, който говори за години и как трябва да им се вържеш. Няма да им се вържа, отказвам“, споделя тя и дава пример с думите на писателката Виргиния Захариева, според която „жената е напълно възстановима“.

В началото на 2020 г. ѝ откриват инсулинова резистентност – състояние, заради което се налага да смени коренно режима си. Няколко месеца след като ограничава въглехидратите и не приема никаква захар и тестени изделия, Силвестър отслабва с 10 килограма:

„Внимавам какво ям... Оттогава съм на лекарства, стриктна диета и спорт!“.

Друго нещо, с което Мария поддържа своята фигура, са тренировките у дома и йогата. „Йогата е здраве! Тя ми носи по-малко схванат врат и гъвкав гръб, което е много важно!“, споделя още тя.

Тв водещата разкрива, че майка ѝ има перфектна кожа, а никога не ползва козметика, което я кара да мисли, че гените са виновни за това да изглежда добре без грим. Иначе тя държи на определени продукти в грижата за себе си, която разбира и като любов към самата нея.

Мария Силвестър

Любопитството – най-голямата ѝ мотивация

През годините Мария се сблъсква с доста трудности, но благодарение на силната си воля, добри приятели и любопитството към неизвестното, успява да върви напред. Гледайки как синът ѝ Давид расте, тя се надява, че със своя личен пример ще го научи да не лъже, да бъде по-отговорен и да се държи като истински джентълмен.

Тв водещата признава, че 13-годишният тийнейджър вече не е маминото момче, а се старае да бъде по-самостоятелен.

„Малко е интровертен и още не знае колко е готин! Аз бях така дълго време!“, допълва тя. Според нея, синът й е наследил нейното чувство за хумор.

Момчетата от „Бригада Нов дом“ – приятели, на които може да се разчита

Мария вярва, че истинските приятели са винаги наоколо, но не много наблизо, защото всеки се нуждае от лично пространство. Както тя, така и те, са готови да реагират, ако някой има нужда. Такъв човек вижда в лицето на Влади Караджов, с когото си партнира в „Бригада Нов дом“. С неговата ударна група те дават шанс за нов живот на много семейства.

На въпроса как една жена започва да се занимава с чисто мъжка работа като ремонтната дейност, тв водещата споделя шеговито, че владее квантовата физика на взаимоотношенията, чрез която успява да се напасне към темпото на бригадата.

„Номерът е да имаш представа какво искаш, да го поискаш и да действаш както трябва. А с момчетата, да им кажеш, че ги обичаш и тогава те правят чудеса!“, смее се тя.

Мария Силвестър

Снимки: Бригада нов дом

В един от новите епизоди на предаването, Мария и екипът ѝ ще реновират класни стаи на деца със специални потребности, за да имат равен достъп до образование.

Според Силвестър, освен от по-удобна и приветлива среда, те имат нужда от интеграция:

„Те се чувстват добре, когато са част от обществото, могат много и напредват бързо, когато срещат разбиране. Те са част от нас и затова ние трябва да се погрижим. Като за начало да ги разберем – тях и родителите им!“.

Тв водещата е категорична, че нищо в този живот не трябва да става под натиск, защото за всяка постъпка си има точното време. Независимо какво преживява човек, той никога не бива да се предава.

„Няма значение през какво минаваш, важното е да не губиш вяра! Всичко е възможно... понякога дори за 5 дена. Щом ние го можем – значи всеки го може!“, завършва тя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари