IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ед Шийрън дари над 1 милион британски лири за борба с коронавируса

16 април 2020 14 40

Певецът обещава да даде и заплати на служителите си

Снимка: БГНЕС

Ед Шийрън дари над 1 милион британски лири на няколко благотворителни организации за различни каузи в разгара на продължаващата пандемия от COVID-19, съобщава „Metro“. Те са в близост до дома му в Съфолк, където живее в момента изпълнителят на „Shape of You“. Именно там преминава и неговото детство.

Негов близък потвърждава информацията пред „The Sun“: „Ситуацията е ужасна и Ед иска да направи всичко възможно, за да помогне. Той раздели седемцифрена сума между местните благотворителни организации, за да се опита да облекчи напрежението на местната общност. Ед е много ангажиран в района и знае, че даренията му ще донесат огромна промяна. Организациите са изключително благодарни“, обяснява източникът.

Според източника парите на Шийрън са стигнали и до болници в Ипсуич, които в момента са на първа линия в битката със заразата.

29-годишният музикант в момента се е самоизолирал в семейния дом, поставяйки си амбициозната задача да пише по една песен на ден. Шийрън също така е решил да се отдаде на отглеждането на домашни зеленчуци.
Той е поел ангажимент да плаща заплатите на служителите си, въпреки че заведението му в Нотинг Хил бе принудено да затвори, заради извънредните мерки. Много хора пострадаха от тях, но Ед е казал на 10-те си служители да не се притесняват. Той гарантира, че всеки от тях ще получава заплатите си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари