IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алия Шоукат – актрисата, която бе осветена от Брад Пит

13 май 2020 08 40

Гаджета или само приятели са актьорите?

Снимка: БГНЕС

Алия Шоукат прави своите първи крачки в киното още 10-годишна и досега има над 40 роли. Отделно снима и за телевизия. Има три награди за ролите си, но не е сред звездите, за които изданията зад океана да отделят място на кориците си.

Докато не попадна под прожекторите като предполагаема любовница на Брад Пит. И двамата оставят засега само слуховете да вървят и не смятат за нужно да коментират какви са отношенията им. Всичко започна през 2019 г., но Брад Пит тогава заяви, че са само приятели. Клюките за нещо повече се засилиха през последния месец, след като папараците заснеха на няколко пъти Шоукат в дома на Пит с големи пакети и то по време на изолацията.

И докато всяка стъпка на актьора се следи под лупа, то за Алия се знае далеч по-малко.

Коя е Алия Шоукат?

Още от малка тя знае, че кариерата ѝ ще бъде свързана с телевизията. Първата ѝ роля е през 1999 г., но истинската известност идва след участието ѝ в американския ситком „Развитие в застой“. Ролята ѝ на саркастичната Мейби ѝ носи слава, номинации и три статуетки.

„На девет казах на родителите си, че искам да бъда актриса. В началото те не подкрепиха идеята ми, но с времето ми помогнаха да направя първите стъпки към една мечта. Благодарна съм им за това“, казва Шоукат в интервю.

Желанието да бъде пред камерата не е изненадващо – дядо ѝ Пол Бърк е бил известен американски актьор. Той става известен с ролята си на детектив Адам Флинт в тв сериала „Naked City“, който му носи две номинации за „Еми“.

Актрисата неведнъж е признавала, че именно дядо ѝ е бил примерът, който искала да следва и дължи много на него в избора си на професия.

Тя подкрепя феминизма

Брад Пит неведнъж е изразявал позитивното си отношение към феминизма.

„Струва ми се, че хората са твърде фиксирани върху самата концепция за феминизма. Всъщност е нужно само към жените и мъжете да се отнасят еднакво, не е трудно“, казва Шоукат.

И допълва, че всички хора са равни.

„Няма значение дали сте звезда или амбициозен актьор, мъж или жена, всички хора са равни и ние трябва да помним това“, категорична е Алия.

Втора професия

Освен към ролите в телевизията и киното, Алия Шоукат обича да рисува. На 17 години актрисата изживява труден период и тогава решава да насочи негативните си емоции към творчество. Днес Алия счита изкуството за една от най-важните области от живота си, споделя своите творби в Instagram, а също така подчертава, че именно креативността ѝ дава морална сила да продължи, когато животът ѝ поднесе неприятни изненади.

Не се счита за американка

Алия Шоукат е родена в САЩ, но не се смята за американка. Баща ѝ е роден в Ирак, а майка ѝ има норвежки, италиански и ирландски корени.

„Като дете изпитвах проблеми, свързани с етническия ми произход. Струваше ми се, че изглеждам странно, смущавах се да говоря за предците си. Въпреки това сега се гордея с произхода си и активно изучавам културните традиции на моето многонационално семейство“, казва Шоукат.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари