IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Риана изпревари по богатство Мадона и Бионсе

16 май 2020 18 00

Певицата се оказа най-богата не само във Великобритания, но и в света

Снимка: БГНЕС

Певицата Риана се изкачи много бързо в света на музиката и богатството ѝ вече се оценява на 468 милиона паунда. Звездата живее в Лондон, а с тази значителна сума изпревари звезди като Елтън Джон и Мик Джагър. Така Риана се превърна в третия най-богат музикант във Великобритания. Пред нея са само Андрю Лойд Уебър и Пол Маккартни, които притежават по 800 милиона паунда всеки.

Всъщност приходите на певицата не са само от музика, а значителна част идват от козметичната ѝ марка Fenty Beauty. Класацията е на „The Sunday Times“. Според експерт подобно достижение може да доведе Риана до момент, в който тя да стане милиардер във Великобритания.

32-годишната поп изпълнителка доста се различава от останалите имена, намиращи се в класацията, които са станали известни още през 60-те и 70-те години на миналия век.

В класацията има и млади изпълнители. Това са Ед Шийрън и Адел, които са с 200 милиона за първия и със 150 милиона паунда за втория изпълнител.

По-надолу в списъка влизат още 24-годишната Дуа Липа, 26-годишният Джордж Езра.

Всъщност 72-годишният Лорд Уебър е леко „обеднял“, тъй като заради коронавируса се наложи да спрат театрите. За разлика от него Маккартни е увеличил богатството си с 50 милиона паунда.

Всъщност Риана води по богатство не само във Великобритания, но и в световен мащаб, като изпреварва Мадона, която е с 462 милиона британски лири, Селин дион с 365 милиона британски лири и Бионсе с 325 милиона британски лири.


Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари