IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кендъл Дженър за паническите атаки: Никой не ми обясни какво точно е това

19 май 2020 17 40

Риалити звездата споделя за трудностите в психичното здраве

БГНЕС

По време на короновирусната епидемия много специалисти алармираха, че зачестяват психичните разстройства. Сред засегнатите се оказа и Кендъл Дженър, която сподели за свои ужасни панически атаки.

24-годишният модел и риалити звезда подкрепи дизайнера Кенет Коул, който създаде Коалицията за психично здраве, където говори за проблемите, зависещи от психичното здраве, които самият той среща още в детството. На страницата си в Instagram Кендъл написа пост, с който обясни, че иска да сложи край на стигмата срещу психичните заболявания и обяснява колко е важно именно сега да има обединение, насърчаване, приемане, за да бъде вдъхната и надежда. „Заедно и само заедно можем да променим милиони животи“, написа тя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Кендъл Дженър реши също да сподели за паник атаките, които я преследват. „Бях много малка. Спомням си как почувствах, че не мога да дишам, хукнах към майка си и казах: „Трябва нещо да не е наред“. Разбира се, тя ме заведе при лекарите, за да се увери, че съм физически здрава. Никой не ми каза, че имам пристъпи на тревожност. Някъде преди три-четири години всичко започна отново, имах луди панически атаки. Най-накрая получих необходимата ми информация“, сподели Кендъл в предаването „Добро утро Америка“.

Моделът добави, че по време на карантина животът ѝ се успокоява, но тревожността ѝ не я напуска: „За да се успокоя, обикновено чета или медитирам.“ Преди това тя също призна, че поради панически атаки е била принудена да пропуска модни ревюта и големи събития, като Met Gala.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари