IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо принцеса Даяна спира да носи Chanel след развода?

19 май 2020 12 30

Причината е доста тъжна

Снимка: Getty

Някои от най-популярните модни визии на принцеса Даяна са свързани с Chanel, но след развода ѝ с принц Чарлз тя отказва да носи нещо, свързано с марката. Причината зад това решение е доста тъжна и няма нищо общо с модния гигант. По-скоро тя е свързана с провалената ѝ връзка с Чарлз и жената, която застава между тях.

Австралийският дизайнер Джейсън Брандсън разкрива тайната пред „Harper's Bazaar“. Той си спомня за среща с принцеса Даяна малко след като тя се развежда през 1996 година. Двамата се виждат в Австралия, където майката на принцовете Уилям и Хари е на посещение. Срещата се състои благодарение на Джон Бейли, който се грижи за прическите на принцесата докато тя е в Австралия и е близък приятел с Брандсън.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danilo (@londonsardu) on

След като косата на Даяна е готова, тя отива да се приготвя за посещението си в местна болница. Избира костюм с пола на Versace, но не може да реши с какви аксесоари да ги съчетае. Тогава Джон се обръща към приятеля си, казвайки на Лейди Ди, че Джейсън е невероятен дизайнер и има око за визиите. Даяна веднага се съгласява да ползва услугите му и започва да му показва всичките аксесоари, които е донесла в Австралия.

„Тя излезе от спалнята си с няколко чифта обувки и чанти и ги остави на дивана. Попита ме за съвет. Намерих едни обувки на Chanel и ѝ казах, че те ще отиват чудесно на Versace. Тя обаче каза, че не може да носи нищо, което има двойно C“. Джейсън е попитал защо отказва да носи Chanel, а Даяна му отговаря, че двойното „C“ ѝ напомня за Камила и Чарлз (на английски Camilla и Charles). 

Обувките са имали златното лого на марката и именно това е накарало Даяна да ги смени. Джейсън споделя, че принцесата е говорила с Мадона докато се е оправяла за визитата в болницата. „Мисля, че си говореха за разводи“. По това време изпълнителката вече е прекратила отношенията с първия си съпруг Шон Пен. Двамата бяха женени от 1985 до 1989 година. Със сигурност Мадона е имала някакви съвети за това как Даяна може да се справи с живота след брака.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by styleforever (@cybilinstyle) on

За съжаление, принцесата няма възможност да се наслади на свободата си, защото само година по-късно загива в автомобилна катастрофа в Париж. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари