IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андреа Бочели пребори COVID-19 и помага за откриването на ваксина

29 май 2020 08 40

Оперният певец дарява плазма

Снимка: БГНЕС

Андреа Бочели разкри, че той и част от семейството му тайно са се борили с коронавируса преди два месеца. Оперната звезда изигра огромна роля по време на пандемията, след като зарадва феновете си с онлайн концерт навръх католическия Великден. Той пя в празната Миланска катедрала, а изпълнението му постави рекорд като най-гледаното в интернет.

Бочели признава, че се е заразил с вируса през март и е успял да го пребори само няколко седмици по-късно. След като се е излекувал, той започва да дарява кръвна плазма, за да помогне на учените да разработят ваксина срещу вируса. Певецът казва в предаването „Good Morning America“, че пандемията сериозно се е отразила на семейството му.

„В знак на уважение към онези, които прекарват вируса по-сериозно, аз реших да не споделям диагнозата си. Не исках да притеснявам феновете си и исках да запазя личното пространство на семейството ми“, споделя легендата. Той добавя, че веднага се е съгласил да дари плазма и се радва, че участва в този процес, който може да спаси много животи.

Тъй като певецът се е изчистил от вируса в края на март, кръвта му ще съдържа антитела. Чрез даряването на кръвната си плазма, Бочели може да помогне на други заразени да се преборят с вируса. Той беше забелязан пред Университетската болница в Пиза заедно със съпругата си, за която се смята, че също е преминала през болестта.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EnElChisme! (@enelchisme2001) on

Вероника, която е с 25 години по-млада от Бочели, също отиде да дари плазма. Съпрузите заявиха, че са се заразили на 10 март, но не са имали сериозни симптоми и са се лекували у дома. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари