IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камила Кабейо говори открито за психичните си проблеми

30 май 2020 21 00

Певицата се бори с обсесивно-компулсивно разстройство

БГНЕС

Тя е на 23, но славата я застига много по-рано. Подобно на много свои колеги, още като тийнейджърка започва да твори музика и се сблъсква с машината за звезди, която понякога може да е много жестока. Днес Камила Кабейо продължава да се изявява с микрофон в ръка, но признава, че има проблеми с психиката, част от които е получила заради стреса, на който е била подложена.

По повод световния месец за осведоменост за психичното здраве, изпълнителката написа своето послание към читателите на WSJ. Magazine. Пред изданието тя говори открито за обсесивно-компулсивното разстройство, което получава и всичко онова, през което преминава, за да може отново да стъпи на крака и да пее пред публика. 

Камила разказва, че много хора съдят за нея по постовете ѝ в социалните мрежи, но животът ѝ се различава доста от онова, което те виждат във Facebook и Instagram. По думите ѝ, лъскавите ѝ снимки са криели нейното тежко и понякога болезнено ежедневие. 

„Ето защо нямам снимки от миналата година: аз, плачейки в колата, говорейки с майка ми колко съм тревожна и какви симптоми на обсесивно-компулсивно разстройство изпитвам“, пише Кабейо. 

Младата изпълнителка споделя още, че на моменти се чувствала доста отчаяна, но майка ѝ била до нея и започнала да чете специализирана литература, за да ѝ помогне. 

Подобно на много хора, които страдат от психични заболявания, Кабейо разказва, че в началото се срамувала от диагнозата и не искала да споделя за нея. Притеснявала се най-вече от това, че е публична личност и нейните фенове могат да я помислят за луда. 

„Не исках хората, които мислеха, че съм силна, способна и уверена – хората, които най-много вярват в мен, да разберат, че се чувствам слаба“, обяснява Камила. 

„Мъничкият глас в моята глава ми казваше, че ако съм честна за моето психично здраве и вътрешните ми битки, хората ще помислят че нещо не е наред смен, че не съм силна или не мога да се справя“, продължава емоционалната изповед на певицата. 

Главоболие, безсъние, затруднено дишане и чувството сякаш някой те е хванал за гърлото, са основните проблеми, които Камила Кабейо среща, докато се лекува. Тя разкрива още, че често се държала странно и имала натрапчиви мисли, но след като започнала да се лекува, те постепенно изчезнали. 

Говорейки за своите психични проблеми, младата изпълнителка иска да помогне на хора, които преминават през същото като нея. По думите ѝ, медитация, когнитивна поведенческа терапия и дихателни упражнения, са нещата, които ѝ помогнали да се почувства по-добре. 

Кабейо е категорична, че вече е приятелка с тревожността и повече няма да позволи да ѝ отнема щастието, радостта и вдъхновението за нова музика. „Слушам я, защото знам, че тя просто се опитва да ме предпази, но не ѝ обръщам много внимание“, завършва тя. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари