IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мона Гочев: Децата няма да помнят скъпите играчки, те имат нужда от любов

30 май 2020 15 31

Актрисата в специално интервю за Tialoto.bg часове преди Форум бременност и детско здраве

Снимка: Instagram

Мона Гочев е едно от тези момичета, които не можеш да спреш да гледаш. Стана ни любимка преди повече от 12 години, когато стигна до полуфиналите на „Music Idol“ и така до ден днешен.

Изживяхме емоциите и трепетите заедно с нея и героинята ѝ Мира Кадиев в сериала „Революция Z“ и още си припяваме парчето „Искам да си тук“.

С годините като че пораснахме заедно с Мона Гочев и сега без съмнение можем да я наречем една от най-любимите ни съвременни и стилни млади майки, които следим в социалните мрежи.

В началото на миналата година Мона Гочев стана майка, а двамата с режисьора Радослав Гочев са горди и щастливи родители на малкия Никола.

Трепетите и емоциите около това да бъдеш родител Мона Гочев споделя със своите 92 хиляди последователи в Instagram, правейки ги част от живота на младото семейство, но и давайки пример за бъдещите родители.

Сега се срещаме с Мона няколко часа преди нейното участие във Форум бременност и детско здраве, който ще се проведе изцяло на живо онлайн днес, 30 май, от 16:30 часа в сайта Puls.bg и на страницата на Форум бременност и детско здраве във Facebook.

Как минава денят на съвременната млада майка? Как съчетаваш майчинството с кариерата?

Денят ми е динамичен и доста различен. Въпреки че се стремя да създавам рутини на Никола, които да следваме, понякога плановете ми не съвпадат с неговите. Всяка майка знае, че е важно, за да бъде щастливо детето, тя самата да се чувства спокойна и сигурна. Засега успявам да се справям без помощ, но понякога е доста трудно. Организирам малкото си свободно време, в което се грижа за дома, готвя и работя. Ако остане време си почивам.

Кой беше най-трудният ти момент по време на бременността?

Бременността ми беше сравнително лека – изключвайки малките дискомфорти и неразположения последните месеци, не мога да се оплача от трудности. Последните месеци ми беше доста тежко, качих над 20 килограма и едвам се движех, но като цяло всичко се забравя много бързо!

Как успя да се възстановиш след секциото? Как върна перфектната си форма?

Възстановяването не беше лесно – болеше ме месеци след операцията. Аз много исках да родя естествено, но в такива моменти нямаш време да мислиш и няма как да рискуваш живота си или този на детето си, заради твои желания. Далеч съм от перфектната форма, но пък се чувствам много добре в тялото си. Активна съм, спортувам, разхождаме се всеки ден и се старая вкъщи винаги да се храним с разнообразна и балансирана храна.

Кои са плюсовете на това да бъдеш млада майка, какви бяха най-големите предизвикателства?

Аз не мисля, че съм много млада майка. Родих на 27, което според мен е нормална и осъзната възраст да станеш родител. Всяка жена усеща кога е готова да стане майка. Аз исках това дълго време, затова раждането на Никола е голяма сбъдната мечта.

Когато си по-млад родител може би не си толкова предпазлив и ежедневието минава по-леко. Много често се опитвам да показвам на детето ми, че на първо място съм негов приятел – искам да ми има доверие, да знае че с мен може да се чувства сигурен и щастлив. Да знае, че никога няма да го предам – така, както правят истинските приятели!

Какви биха били ценните съвети от опит, които да споделиш с бъдещите майки?

Казвала съм го много пъти! Баланс и спокойствие! Няма как винаги да сте в добро настроение, винаги всичко да е позитивно! Но пък когато се настроите, че всяка трудност отминава, то така и се случва. Без драма, без излишни нерви и размисли! Всяка майка се учи ден за ден! Всяка от нас прави грешки! Но повярвайте ми, децата ни няма да помнят какви скъпи играчки сме им купували или колко книги за възпитание сме прочели! Те имат нужда само от внимание, подкрепа и любов!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Тези дни си размишлявам над някакви теми..за живота. Замислих се, как аз и предполагам много от вас често, приемат простичките неща в живота за даденост. Здравето, семейството, приятелите, любимия човек, домът. А всъщност те са най-важни. Замислих се, колко време губим в това да преследваме цели, които ни се струват значими, а те са толкова маловажни. Замислих се над това, че не осъзнаваме колко е лесен и прост животът, и колко сложен можем да си го направим ние – обграждайки се с неправилни хора, материални вещи и жажда за успех! И не ви говоря затова да сме благодарни за това което имаме, а да се грижим да го запазим. Нищо не е вечно, но може да бъде съхранено, пазено, ценено и обичано. И колкото по-рано започнеш да живееш простичък живот и да се радваш на малкото – тогава разбираш колко богат човек си! Имаш всичко!

A post shared by Mona Gocheva (@monagocheff) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари