IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хали Бери с дарение към 81-годишен имигрант

3 юни 2020 17 40

Магазинът му в Лос Анджелис е бил разбит при протестите

Снимка: БГНЕС

Хали Бери иска помощ от последователите си, за да възстанови бизнеса на 81-годишен имигрант, живеещ в Лос Анджелис. Актрисата публикува съобщение в социалните мрежи, с което моли всеки, който има възможност, да помогне на Нед Харуниан, чийто магазин е бил разбит по време на протестите в Лос Анджелис.

Дарителската кампания е била започната от сина на Нед и досега е събрала над 19 хиляди долара. „Магазинът на 80-годишен имигрант е бил разбит, ограбен и опожарен. Бижутата на починалата му жена са изчезнали. Знам, че нещата са доста луди в момента, но се надявам да отделите минута, за да помогнете на този човек“, пише Бери.

В специалния сайт, който събира средства за Харуниан, се обяснява как на 30 май няколко протестиращи са разбили магазина, за да вземат всичко, което си харесат от него. „Баща ми все още страда за майка ми, която изгуби битката с рака на панкреаса. Сега той може да загуби и бизнеса си, за който се е грижел цял живот“, пише Еби Харуниан. Той допълва, че баща му е дошъл в Америка през 1985 година и през последните 30 години е инвестирал всеки долар в магазина си.

Синът на Нед даде интервю пред CNN, в което твърди, че някои от бижутата и дрехите на майка му са били изгубени в пожара. Той допълва, че в момента баща му се опитва да се събере и да започне бизнеса си отначало. 

Масовите протести в САЩ започнаха след смъртта на Джордж Флойд – 46-годишен чернокож мъж. В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как полицай притиска главата на Флойд към земята по време на арест. Въпреки множеството молби и твърденията на мъжа, че не може да диша, полицаят не го пуска. След 8 минути Джордж умира. 

Полицаят, Дерек Чаувин, вече е уволнен и обвинен в умишлено убийство и убийство по особено жесток начин. Другите трима служители на реда, които също са били на мястото, но не са направили нищо, също са уволнени, но не са обвинени. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари