IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл говори за сблъсъка си с расизма: Гордея се с произхода си!

3 юни 2020 14 30

Херцогинята на Съсекс се противопостави на случващото се в САЩ

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл в момента няма официален акаунт в социалните мрежи, защото изтри личните си страници малко преди сватбата си с принц Хари, а профилът на Sussex Royal загуби статута си след Мегзит (и с него 200 хиляди абонати). 

Все пак херцогинята на Съсекс успя публично да подкрепи движението „Black Lives Matter“ чрез социалните мрежи на Queens Commonwealth Trust, чийто вицепрезидент е.

Фенове на бившата звезда от сериала „Костюмари“ припомниха, че тя и преди се е противопоставяла на расизма. В края на миналата година в социалната мрежа се появи видео, в което Меган споделя своя опит по темата и изразява надежда, че до момента, в който тя стане майка, ситуацията забележимо ще се подобри.

„Аз съм от  смесено семейство. Повечето хора не могат дори да кажат какви раси има в мен и през по-голямата част от живота си чувствах, че подслушвам чужди разговори. Обидите, които чух, дори като шеги, бяха истински удар. И преди няколко години чух някой да нарича майка ми с думата „Н“. Така че за мен това не е само личен проблем, виждам какво се случва в страната и по света и искам ситуацията да се подобри “, призна Меган във видеото. – Гордея се с произхода си. Горда съм откъде съм дошла и къде отивам. Надявам се, че когато имам деца, хората вече няма да имат предразсъдъци, тъй като всичко се променя в пъстър свят. Разбира се, така ще стане още по-красиво и интересно.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan (fan page) (@_duchess_of_sussex) on

Меган Маркъл и принц Хари са родители на малкия Арчи от една година, но както изглежда, надеждите на херцогинята все още не са се сбъднали. Протестите в Съединените щати и други страни не са отшумели от седмица, след като афроамериканецът Джордж Флойд почина в полицейския арест. Много хора, включително известни личности, се присъединиха към движението Black Lives Matter, за да поискат справедливост и да призоват целия свят да се бори с расизма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Българин ( преди 3 години )
Отдавна не е херцогиня черната магьосница !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар