IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кание Уест плаща висшето образование на дъщерята на Джордж Флойд

5 юни 2020 14 50

Афроамериканецът беше убит от бял полицай в Америка

Снимка: БГНЕС

Личността на Кание Уест се възприема от обществото доста противоречиво. Той е един от големите поддръжници на Доналд Тръмп и консервативната коментаторка Кендъс Оуенс, която е твърд противник на движението „Black Lives Matter“. Рапърът все още не е изразил публично мнението си относно смъртта на Джордж Флойд и протестите в САЩ, чрез които се иска справедливост и повече права за афроамериканците. 

Но Уест направи нещо, което впечатли целия свят. Той е дарил 2 млн. долара на семействата на Ахмад Арбери, Бреона Тайлър и Джордж Флойд – всички те са афроамериканци, които са били убити от представители на бялата раса без видима причина. Освен това Кание е създал фонд за 6-годишната дъщеря на Флойд, който напълно ще покрие висшето ѝ образование. Рапърът ще започне финансово да подкрепя бизнеси в Чикаго, които са собственост на афроамериканци.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SHYYBAH FM ?? (@shyybah_fm) on

Новината идва в деня, в който „Forbes“ обяви Уест за чисто нов милионер, най-високоплатения музикант и е на второ място в класацията за най-богата звезда в света. Пред него е само Кайли Дженър. 

Ахмад Арбери е бил убит от двама бели граждани докато е бягал, а Тайлър е застреляна от полицай. Инцидентите се случват по-рано през годината. Джордж Флойд пък беше задушен от полицай в Минеаполис при арест. Четиримата служители на реда вече са в затвора и очакват своите присъди. Ако бъдат признати за виновни, те могат да прекарат до живот зад решетките. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари