IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Джордан дарява 100 млн. долара за борбата с расизма

8 юни 2020 08 40

Легендарният спортист ще подкрепи движението „Животът на черните има значение“

Снимка: БГНЕС

В кризисни времена много холивудски величия и спортисти правят щедри жестове под формата на дарения. Но Майкъл Джордан остави всички безмълвни, след като стана ясно, че ще дари 100 млн. долара в подкрепа на движението „Животът на черните има значение“.

„Джордан е повече от един обикновен човек. За него всичко се върти около семейството. Ние представляваме едно гордо семейство, което е минало през много предизвикателства и пречки, борейки се с дискриминацията в обществата по целия свят. Ние работим ежедневно, за да изтрием петното на дискриминацията от расизма и да премахнем щетите от нанесената несправедливост“, сподели в публична реч мениджърът на звездата Исти Портной.

Парите ще бъдат прехвърляни постепенно в рамките на следващите 10 години на „организации, посветени в борбата за етническо равноправие, социална справедливост и успешно образование“.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари