IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кийра Найтли – революционерката, която не обича клишетата

1 юли 2020 18 00

Като млада изгубила увереността си

Снимки: БГНЕС

Кийра Найтли категорично не е от кукленския тип холивудки. Определено е чепат образ и никак не обича да я вкарват в клишета. Освен това е толкова революционен дух, че е готова монархията да срине, но да заяви свобода, равенство и да издигне лозунг „Долу всяка перфектност.“

Кийра е била на ръба на здравия разуми на измъчената от въпроси без отговори изгубена душа. Изглежда рязка и категорична, но това ѝ е коствало нервен срив.

„Периодът, в който бях между 19- и 23-годишна, е като в някаква мъгла. Тогава все още търсех себе си, като повечето млади хора. Тялото ми се променяше и не знаех как да приемам собственото си Аз и това как изглеждам. Но всички погледи бяха приковани към мен – като млада жена и актриса. Точно тогава обаче аз изгубих увереността си и се чувствах така, сякаш не заслужавам всичко това, което ми се случва. Стигнах до психически срив и ми беше трудно да работя. Дори се съмнявах, че изобщо някога ще продължа да се занимавам с това. На 22 всичко се срина за мен. Мозъкът ми просто изключи и усещах, че съм счупена на малки парченца. Започнах терапия, отделих си година, за да попътувам“, разказва тя. Но и това не помага да се „събере“.

Кийра Найтли

Когато получава номинация на наградите BAFTA през 2008 г. за ролята си в Atonement, Кийра не е напускала дома си повече от три месеца: „Нямаше начин да се върна на червения килим. Всеки път, когато стъпвах на него, получавах паник атака“.

Търси различни начини да се справи с безпокойството си и едва когато се подлага на хипнотерапия успява да приеме и да овладее духа си.

Онзи миг, който я връща здраво стъпила на земята, е именно раждането на дъщеря ѝ Еди. За Кийра вече е важно да се грижи за друг и да не мисли за себе си като жертвата на обстоятелствата и месомелачката на Холивуд.

„Смятам, че малко хора осъзнават колко е трудно майчинството. А аз имам късмета да бъда успешна в кариерата си и да получавам много помощ в това – и пак ми се струва трудна задача! Майките са истински герои!“, категорична е Кийра.

И тъкмо когато мнозина мислеха, че британката ще си навлече гнева на монархията, в края на миналата година тя стана носител на Ордена на Британската империя, който ѝ бе връчен за нейната благотворителна и театрална дейност в Бъкингамския дворец от принц Чарлз.

Можем само да предполагаме дали двамата са си говорили за знаменитата снаха и дали актрисата се е извинила. Не вярваме да е проявила тази снизходителност.

Кийра Найтли

Кийра освен бунт носи и достойнството си. Аристократично и някак небрежно женски. Обича да прави щастливи любимите си хора, но пък не желае на всяка цена да се хареса на всички други – вече е била в главната роля на този филм.

Затова и мъдро обобщава пътя си така:

„Докато не преживееш част от живота си, не изпиташ силни разочарования, не се обзаведеш с рани като актьор, ти не струваш нищо. Най-неочакваните неща на света разбираме от самите себе си. Но също така е важно да разбереш, че животът е не само да се учиш, учиш и учиш. Животът е да се учиш и отучваш, учиш и отучваш, а след това отново да се учиш.“

Вече се е отучила да бъде безупречна, да има идеални отношения със съпруга си Джеймс Райтън, да е перфектна актриса и майка. Сега се учи да бъде щастлива.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари