IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл изуми, с принц Хари донесли над милиард за хазната на Великобритания

2 юли 2020 14 40

Херцогинята отговори на твърденията за безсмислено разходване на бюджетни средства

Снимка: БГНЕС

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха остро критикувани, когато обявиха решението си да се откажат от кралските си задължения и да напуснат Обединеното кралство. На съпрузите беше напомнено, че целият им живот е спонсориран от британските данъкоплатци – 32 милиона паунда са изразходвани само за сватбената церемония, което значително надвишава инвестицията в сватбата на принц Уилям (който е бъдещ крал!) и Кейт Мидълтън.

Меган Маркъл не се трогна от тези критики и реши да използва делото си срещу британски таблоид, за да отговори на тези твърдения.

В документи, публикувани от Daily Mail, адвокатите на херцогинята твърдят, че триумфът през май 2018 г. значително увеличи приходите от туризъм и донесе на британската хазна повече от милиард паунда – в сравнение с това, разходите за осигуряване на безопасността на всички участници в събитието изглеждат незначителни. Освен това, твърди Меган, всички други разходи са направени от кралското семейство в лицето на принц Чарлз.

По-рано консултантската фирма Brand Finance изчисли, че сватбата на принц Хари и Меган Маркъл донесе на страната не повече от 300 милиона долара. Според експерти може да се говори за милиард, само ако вземем предвид косвените икономически фактори – например модната индустрия и търговията на дребно.

Според бившия депутат Норман Бейкър, херцозите дължат на Обединеното кралство около 44 милиона британски лири, от които са се съгласили да върнат само два за реновирането на тяхната луксозна резиденция на Frogmore House, от която те вече не се нуждаят.

Хари и Меган пазят новите си източници на доходи в тайна. В момента се знае само, че двойката подписа договор с нюйоркската агенция Harry Walker, която ще може да им осигури многомилионни такси за публично изказване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари