IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл не чувствала защита от кралското семейство

4 юли 2020 15 00

Тя твърди, че по време на бременността от двореца искали да я „заглушат“

Снимка: БГНЕС

Делото между Меган Маркъл и британските таблоиди набира скорост и все повече детайли около живота на бившата актриса излизат наяве. Новите разкрития пораждат още по-голямо напрежение между херцогинята и двореца, тъй като се твърди, че Маркъл не е почувствала подкрепа от кралското семейство.

Според съдебните документи, цитирани от E!News, адвокатите на Меган твърдят, че общата практика на семейството да избягва скандали е накарала съпругата на принц Хари и нейните приятели да се чувстват „заглушени“. „Меган Маркъл стана обект на голям брой неверни и вредни статии от британските таблоиди, което причини огромни емоционални щети на психичното ѝ здраве“, се казва в документите.

Допълва се, че приятелите ѝ никога не са я виждали в подобно състояние и сериозно са се притеснили за благосъстоянието ѝ, както и това на бебето. По онова време, Меган е била бременна с Арчи. В документите се посочва, че херцогинята се е почувствала незащитена от британските институции и от цялото кралско семейство.

Меган и

Снимка: БГНЕС

Освен това адвокатите заявяват, че именно принц Хари е информирал херцогинята за статията в списание People, в която приятелите ѝ я защитават срещу твърденията, направени в Mail on Sunday. Британската медия беше публикувала съдържанието на лично писмо, което Маркъл е изпратила до баща си Томас, в което описва как неговите изявления в медиите се отразяват на живота ѝ.

Адвокатите на Меган разкриват убеждението си, че нейните приятели, които остават анонимни, са били подтикнати към защита в медиите, тъй като от двореца са останали без коментар. Маркъл твърди, че не е била запозната с действията на приятелите си и не е била замесена със статията в People.

Херцогинята и нейният правен екип претърпяха лек неуспех преди няколко седмици, когато съдия Уорби реши да свали няколко от исковете. Той смята, че три елемента от делото на Маркъл са „нерелевантни в закона или недостатъчно детайлизирани или че би било неправилно да се разглеждат повдигнатите въпроси“.

Меган и

Снимка: БГНЕС

В официално изявление The Mail on Sunday твърди, че стои зад историите, които пише и ще се защитава докрай в делото. „Категорично отричаме, че писмото на херцогинята е редактирано по какъвто и да е начин, който да промени значението му“.

Според законните представители на Меган и Хари, този правен казус се финансира изцяло от тях и, ако те спечелят някакви материални облаги, ще ги дарят на благотворителна организация.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари