IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емилия Кларк благодари на всички, спасили живота ѝ

11 юли 2020 13 30

Актрисата преживя инсулт и операции на мозъка преди години

Снимка: БГНЕС

Преди години, около премиерата на финалния епизод на „Игра на тронове“, звездата от сериала Емилия Кларк призна пред The New Yorker, че по чудо е останала жива след кръвоизлив в мозъка.

33-годишната актриса била хоспитализирана в Националната болница по неврология и неврохирургия в Лондон, където била оперирана и след това лекарите са ѝ помогнали да се възстанови.

Съвсем скоро звездата реши да припомни за тази част от живота си. Емилия написа писмо с благодарности до всички медицински работници, които са спасили живота ѝ. То стана част от специалната книга на Адам Кей, посветена на героите на Националната служба за здраве във Великобритания.

„Винаги ще помня медицинската сестра, която предположи какво вероятно може да ми има, докато другите се опитваха да намерят отговора, когато бях за първи път хоспитализирана. Тя каза, че вероятно трябва да ми направят скенер на мозъка. Тя спаси живота ми“, написа Емилия.

Актрисата благодари на анестезиолога, който „по чудо ме накара да се кикотя“, обяснявайки какво ще се случи с мозъка и благодари на хирурга, чиито умения, бърз ум и решителност спасяват живота ѝ. Кларк си спомни сестрите, които са се грижели за нея в болницата и позволили на майка ѝ да остане в отделението. Не пропусна и чистачките, и дори готвачите, които всеки ден са приготвяли храна за нея „риба в бял сос с грах, въпреки че това беше детско ястие“.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @emilia_clarke on

„Благодарение на всички тези моменти, за три седмици никога не се чувствах самотна“, заключи Емилия.
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари