IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бела Хадид обвини Instagram в расизъм

9 юли 2020 17 40

Социалната мрежа изтри публикация, в която се споменава родното място на баща ѝ

Снимка: БГНЕС

Бела Хадид не е много доволна от действията на Instagram. 

Във вторник супермоделът разкри, че нейна история в социалната мрежа е била изтрита заради нарушение на правилата. Снимката, която показвала палестинския паспорт на Мохамед Хадид – бащата на Бела и Джиджи Хадид, е била изтрита заради подбуждане към тормоз и насилие. „Премахнахме снимката, защото искаме нашата общност да се чувства защитена и уважавана“, пише в официалното съобщение на Instagram, изпратено към Бела.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gaekon Indonesia | Berita (@gaekonindonesia) on

Звездата веднага използва платформата, за да уведоми последователите си за случилото се. „Instagram премахна снимка, в която само се казва, че баща ми е от Палестина. Instagram, коя част от гордостта ми от корените на татко се счита за тормоз, агресия, насилие или голо съдържание?“, попита моделът. 

Хадид продължи с обръщението си и заяви, че тя се чувства жертва на тормоз, защото не ѝ позволяват да покаже истинското си потекло. „Не можете да изтриете миналото на хората. Не става така“. Тя все пак отново публикува паспорта на баща си, който показва, че Мохамед Хадид е роден в Палестина. 

23-годишният модел сподели, че се чувства горда от корените си и накара последователите си да публикуват рождените места на своите родители. „Покажете им колко сте горди с потеклото си“. Според говорител на Facebook – компанията, която притежава Instagram, съдържанието на Хадид не е било премахнато заради националността на баща ѝ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella ? (@bellahadid) on

„За да запазим личното пространство на общността ни, не позволяваме да се публикува лична информация като номер на паспорт“, казва говорителят. Все пак той призна, че премахването на публикацията е било грешка. В случая на Хадид номерът на паспорта е бил замъглен, което по никакъв начин не нарушава правилата. 

„Ще върнем поста и се извиняваме на Бела за грешката“, допълват от Facebook. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари