IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катрин Тасева се сбогува с Николай Щерев

16 юли 2020 13 10

Гимнастичката изля мъката си по нелепата смърт на бившия ѝ приятел

БГНЕС

Катрин Тасева с емоционално послание за сбогом към Николай Щерев. Съкрушена от нелепата смърт на щангиста, който бе неин бивш приятел, гимнастичката изля мъката си в социалните мрежи. 

„Няма думи, които да опишат колко много боли... Знаете ли какво е да се отпуснеш в прегръдките на тази планина от сила? Знаете ли какво е прегръдка да ти е дом! Обятията му да са ти къща. Да те пази от вятър и студ, от всичко лошо да те пази... с ръцете си. Колко хубаво е да се отпуснеш и да си позволиш за малко да не си силна. Само за малко! Толкова голям и силен... Раздаваше душата и добротата си навсякъде...“, написа тя във Facebook. 

Тасева, която излизаше със щангиста и дори бе сгодена за него, посочва, че той я научил да граби от живота с пълни шепи. 

По думите на гимнастичката, Щерев е бил нейната опора в много трудни моменти и я обичал безрезервно. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от ⭐️ (@taseva.k) на

„Обичаше ме дори когато не бях много-много за обичане... Обичаше ме повече от всичко...
Правеше ме по-смела! По-дръзка! По-жива... Знаех,че и да падна, има кой да ме хване. Изпълваше цялото ми сърце с кураж преди състезание:
„Ти можеш!“
„С теб съм!“
“Ще успееш!“
„Батко Ники вярва в теб!“. 

В памет на мъжа, с който Тасева е споделяла много хубави мигове, тя сложи черна снимка на профилите си в социалните мрежи. 

Под снимката, на която двамата спортисти са се прегърнали, тя пише още: 

„Има едни такива мъже дето са силни на дела.Не казват какво ще направят. Правят го! Ти беше такъв! Беше най-големия мъжкар, който съм срещала! Такива мъже са изчезващ вид! Мъжкар в поведението си, мъжкар в мисленето си, по всяко едно отношение...към всекиго...към мен...
Ти не беше само мой приятел, не бе само сродна душа.
С теб разбрах, че дом не е място. Дом е чувство!
Благодаря на Бога, че пътищата ни все пак се засякоха тук на земята...
но знай...
Сродните души не се срещат на земята!
До скоро, Ники! 
Твоя Кари!“

Припомняме, че 33-годишният Николай Щерев почина на 15 юли, заради COVID-19. Той бе приет в тежко състояние във ВМА преди дни. По думите на неговия баща, спортистът се почувствал зле още в края на юни, но пренебрегнал първите симптоми. 

„До последно е тренирал на високи обороти, не бива да се получават такива неща. Той изтърва положението, защото е продължил да тренира интензивно и е подценил ситуацията“, коментира Симеон Щерев. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари