IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж и Амал Клуни дариха 100 хиляди долара в помощ на Бейрут

10 август 2020 08 40

Градът беше разтърсен от мощна експлозия

Снимка: БГНЕС

Джордж и Амал Клуни показват своята подкрепа към Бейрут. 

Два дни след мощната експлозия в столицата на Ливан, случила се на 4 август, говорител на холивудската двойка сподели пред E!News, че тя е дарила 100 хиляди долара на няколко от местните благотворителни инициативи. Бейрут е доста близък до сърцето на Амал, тъй като тя е била родена там, а след това се мести във Великобритания.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amal Alamuddin Clooney (@amalclooneyofficial1) on

„И двамата сме изключително загрижени за хората в Бейрут и разрушенията, на които станаха свидетели през последните дни“, пишат Джордж и Амал в официално съобщение. Те допълват, че парите им ще отидат за организации, които осигуряват жизненоважни материали и стоки на пострадалите. 

Това са Червения кръст, организациите „Imact Lebanon“ и „Baytna Baytak“. Те ще получат общо 100 хиляди долара, а актьорите се надяват примерът им да бъде последван и от други хора. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UAEUPTODATE (@uae_upto_date) on

Според местните медии, поне 5000 души са пострадали при мощния взрив, а най-малко 135 са убити. Все още се издирват хиляди жители. Все още причината за експлозията не е ясна, а президентът Мишел Аун заяви, че се води разследване, което ще разкрие повече детайли около инцидента. Според CNN, министър-председателят Хасан Диаб казва, че всичко е станало заради контролиран взрив на близо 2,750 тона амониев нитрат, който е бил складиран в склад на пристанището в продължение на 6 години. 

Минути след като новината за взрива достигна всички части на света, редица звезди изразиха своята подкрепа към местните жители. Джанет Джаксън, Ким Кардашян, Ариана Гранде, Адриана Лима, Хилари Клинтън, Салма Хайек, Наоми Кембъл и много други споделиха в социалните мрежи съобщения, с които изпращаха молитвите си към семействата на загиналите и се надяваха ранените да се оправят по-бързо. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари