IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брад Пит пуска свое шампанско розе

3 септември 2020 11 00

"Резултатът е поразителен", коментира звездата

БГНЕС

Не си мислете, че Брад Пит е бил във Франция само, за да заведе новото си гадже в своя замък. Основната цел на пътуването на актьора до там е да уточни подробности около излизането на неговото шампанско розе, което носи марката "Fleur de Miraval". 

Лимитираната серия е създадена във въпросното шато, което звездата и Анджелина Джоли купиха преди години. Тя е произведена в сътрудничеството с известната винарска фамилия Перин, с която те си партнираха и за други видове алкохол преди време. 

Шампанското розе ще се продава в САЩ през октомври, като само една бутилка струва 390 щатски долара. 

"Резултатът е поразителен", коментира Пит пред списание "People", обяснявайки за вкуса на алкохола. По думите му, за него той носи усещането за празник, качество, лукс и престиж.

Холивудският актьор обясни, че шампанското розе все още не е познато много добре на ценителите на хубавите напитки. 

"Подкрепено от успеха ни с Miraval в Прованс, исках да се опитаме да създадем определящата марка розе шампанско, фокусирайки всички наши усилия само върху този цвят", посочва още той. 

Шампанското съдържа 75% грозде шардоне, като останалите 25% са от пино ноар). То е отлежало в бъчвите на шатото близо три години преди да бъде бутилирано. За да бъде защитено от слънчевите лъчи, то ще се продава в тъмно стъкло. 

„Fleur de Miraval Rosé е кулминацията на петгодишна работа, изследвания и дегустации, извършени в най-голямата тайна“, съобщава Родолф Петерс, който също работи с известните винари. Той уточнява, че първоначално ще бъдат пуснати само 20 000 бутилки.

Брад Пит не е единствената звезда, която има своя марка алкохол. Музикантът Пост Малоун, актрисата Сара Джесика Паркър, Джон Бон Джоуви, Джон Леджънт, Дрю Баримор, Стинг, са другите известни имена, които може да видим по етикетите на различни видове питиета. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари