IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Враждата между принц Уилям и принц Хари може да е фатална за монархията

11 октомври 2020 13 30

Нова книга нищи тревогите на кралското семейство

Снимка: БГНЕС

След като Омид Скоби и Каролин Дюран написаха „Търсене на свободата“, където проследяват отношенията в кралското семейство, още един кралски биограф показа своята книга. Робърт Лейси е готов с „Battle of Brothers“, в която разнищва враждата между двамата братя – принц Уилям и принц Хари.

Според книгата, разделението между принцовете е започнало доста преди обществото да предполага, но е довело до това херцозите на Съсекс да се откажат от кралските си задължения.

Предполага се, че Хари е „предал“ кралицата с обявяването на Мегзит, предполага новата книга. „Battle of Brothers“ твърди, че връзката между братята е необратимо „прекъсната“ от внезапния ход в началото на 2020 г.

Според автора, Уилям и Хари са говорили само по повод рождените си дни, както и когато баща им принц Чарлз беше болен от коронавирус.
Според Лейси обаче, Дворецът е останал разклатен от напускането на Хари и Меган, а кралицата се чувства „предадена“.
Според кралския експерт омаловажаването на проблема може да доведе до голяма криза, каквато е смъртта на лейди Даяна през 1997 г. и може да е от травмите, които променят монархията.

„Това, което направи Хари, подкара кон и каруца през кралския протокол – поставяйки първо своите планове в Instagram и уебсайта си“, твърди още авторът.
Хари и Меган започнаха да излизат през 2016 г. и се ожениха две години по-късно през май 2018 г., като сина им Арчи се роди през 2019 г.

Робърт Лейси също така преглежда графика на работа на МеганМаркъл през първата половина на 2019 г. Според него  още тогава кралското семейство е мислило за благосъстоянието на херцозите на Съсекс и допуска идеята, че може би те са подготвяли тяхното отделяне.

Факт е, че от януари до юли съпругата на принц Хари е планирала само 22 официални посещения – катастрофално малко, дори като се вземат предвид последните етапи на бременността. 
Явно тя не е пречила на съпругата на принц Хари, тъй като по това време Меган работи неуморно по издаването на септемврийския брой на британския Vogue, на който тя стана гост-редактор с лека ръка на Едуард Анинфул. Може би херцогинята е била в настроение за работа, но не и това да става в Бъкингамския дворец?, смята експертът.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Lacey (@robertlacey_com) on

В новата си книга „Battle of Brothers“ Лейси пише, че бившият личен секретар на кралицата, хитрият тактик Кристофър Гайд, би могъл перфектно да интегрира Меган в кралското семейство. Нейният афроамерикански произход би бил голям плюс за британските монарси по време на нова вълна на борба за расово многообразие. Наследникът му Едуард Юнг обаче не вижда тази възможност.

„В началото на 2019 г. Елизабет помоли Гайд да се върне в Бъкингамския дворец, но ситуацията вече беше трудна за овладяване – оставаше само година преди Мегзит, отбелязва още експертът.

По думите му, самата Елизабет II знае от първа ръка какво е да се наслаждаваш на обикновения живот. От 1949 до 1951 г. тя живее в Малта, където е предимно съпруга на офицер, а не дъщеря на краля.
 


 

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
Откак се разбра, че Хари не е син на принц Чарлз, а Даяна е кръщнала с друг, малкият брат е аут.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар