IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пийт Дейвидсън също се нареди в списъка на актьори срещу Дж. К. Роулинг

26 октомври 2020 11 00

Комикът с опустошителни думи в Saturday Night Live

Снимка: БГНЕС

Бившето гадже на Ариана Гранде и Кая Гербер коментира на живо скандала с Дж. К. Роулинг. Прямите изявления на авторката на книгите за Хари Потър засегна транссексуални хора, което пък настрои огромен брой фенове на сагата срещу самата писателка. Сред тези, които се обърнаха срещу Роулинг бе и актьорът изиграл главната роля – Даниел Радклиф.

 Пийт Дейвидсън, който посвети няколко татуировки на сагата, също не остана равнодушен по темата. Той също намери начин да я коментира:  „Липсват ми моментите, когато най-лошото, което бе правила, бе „Фантастични животни“., пошегува се Пит в Saturday Night Live. „Имам и татуировка от „Игра на тронове“ и сега съм ужасен, че Джордж Р. Р. Мартин ще каже: „Хей, ако ви хареса това, което казах за драконите и вълците, изчакайте и вижте какво ще кажа за пуерториканците.“ Живеем в луди времена. Не е честно“, заяви още Дейвидсън.

Той също така попита: „Какво не е наред с нея? Тя излезе с фантастична сага от седем книги за всякакви митични същества, които живеят в хармония с магьосници и елфи, а единственото нещо, което не може да разбере, е Лавърн Кокс? Тя е национално богатство“, завърши комикът.

Пийт Дейвидсън има предвид в изказването си Лавърн Кокс – актриса, която претърпя операция за смяна на пола и стана първата транссексуална жена, която се появи на корицата на списание Time.

 Джоан Роулинг си навлече доста критики, тъй като изрази смело мнението си, че според нея жената е пол, даден от природата, а не е самоидентификация. След думите ѝ мнозина се обявиха срещу нея, а писателката трябваше да върне престижната награда „Ripple of Hope“, която ѝ бе връчена от организацията за човешки права, основана от Робърт Кенеди.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари