IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почина Кончата Феръл, изиграла Бърта в „Двама мъже и половина“

14 октомври 2020 14 40

Причината е усложнения след претърпян инфаркт

Снимка: БГНЕС

Кончата Феръл – Бърта от „Двама мъже и половина“ – е починала на 77 години. 

Актрисата си е отишла в понеделник след усложнения след претърпения инфаркт. Феръл е била заобиколена от семейството си в болницата в Калифорния. Тъжната новина беше потвърдена от агентката и близка приятелка на Кончата. Джудит Мос заяви пред ET, че работата на звездата пред публика винаги ѝ е носила радост. 

„Талантът, смехът и остроумието на Кончата, които тя успяваше да предаде на всичките си персонажи, ще ни липсват изключително много“, добавя Мос. Тя казва, че енергията, която Кончата създаваше на снимачната площадка и театралната сцена винаги ще бъдат ценени от феновете ѝ. 

Актрисата беше приета в болница през май заради влошено здравословно състояние. По-късно тя претърпя инфаркт, заради който прекара четири месеца в интензивното отделение и беше поставена на вентилатор. През юли съпругът ѝ каза пред TMZ, че Кончата е преминала и през диализа. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dope Memes (@sitcomman10) on

Феръл става най-известна с ролята си на Бърта в сериала „Двама мъже и половина“. Играта ѝ печели две номинации за награда „Еми“. Актрисата обаче има дългогодишна кариера преди да се превърне в остроумната и непоколебима прислужница на чичо Чарли. 

Тя започва да играе още през 1970 година, появявайки се както на сцената, така и на екрана. Първата ѝ голяма филмова роля е в „Mystic Pizza“, където си партнира с Джулия Робъртс. Двете съюзяват сили отново в „Erin Brockovich“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Purgatory Production? (@mr.comedytragedy_tarot_killa) on

Кончата е родена на 28 март 1943 година в Западна Вирджиния. Израства в Охайо и посещава университета в Западна Вирджиния за два семестъра преди да се откаже и да се премести в Университета „Маршал“. Там тя получава диплома за историческо обучение. Актрисата има съпруг Арни, една дъщеря, две доведени дъщери и няколко внуци и пра-внуци. 

Малко след като новината за смъртта на актрисата обиколи интернет, нейни колеги изразиха съболезнованията си към семейството. Чарли Шийн използва социалната мрежа Туитър, където заяви, че актрисата е била невероятен приятел, изключителен професионалист и загубата е шокираща.

Джон Крайър посвети няколко публикации на колежката си и я нарече „прекрасен човек“. „Помня първия ден от снимките на „Двама мъже и половина“. Беше вторият ни епизод и помня, че се почувствах изключително щастлив, че мога да работя с нея. Радвам се, че съм я познавал и съм споделял една сцена с нея. Ще ценя всеки момент, прекаран с нея“, пише актьорът, изиграл Алън Харпър в ситкома.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари