IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шансовете за помирение между принцовете Уилям и Хари – все по-малки

22 октомври 2020 10 40

Какво накара синовете на лейди Даяна да тръгнат по различен път?

Снимка: БГНЕС

Кралският биограф Робърт Лейси прогнозира неизбежна пропаст между принцовете Уилям и Хари, ако братята не успеят да се оправят до март следващата година. Тогава ще е първата годишнина от официалното завършване на Мегзит.

В интервю за Newsweek авторът на книгата „Battle of Brothers“ отбелязва, че решението на херцога на Кеймбридж да поеме задълженията на Хари, свързани с  кралските морски пехотинци, ще доведе до непоправими последици.

„Има слухове, че Уилям ще бъде назначен за тази роля (която досега е била изпълнявана от брат му, бел. ред.). Ако това е наистина така, тогава всичко ще приключи“, каза историкът.

От 2017 г. военната титла принадлежи на херцога на Съсекс, но след приключване с кралските задължения той е принуден да се раздели с нея. Сбогувайки се, Хари призна, че е „съсипан“ от случилото се и че „няма избор“.

Уилям беше помолен да поеме задълженията на по-малкия си брат и според слуховете той се интересувал от тази идея. „За Хари това е голям удар“, сигурен е Лейси.

През март принцът и съпругата му Меган Маркъл ще приключат своя „изпитателен период“ на свободен живот, след което кралица Елизабет, заедно със сина си Чарлз и внука си Уилям, ще определят бъдещата им съдба.

Робърт Лейси вярва, че по този въпрос няма златна среда – или синовете на принцеса Даяна ще се помирят, или пътищата им ще се разделят завинаги. Експертът обаче подчерта: „Вече не вярвам, че шансовете за помирение са големи.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари