IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шон Конъри почина на 90 години

31 октомври 2020 16 43

Семейството му съобщи тъжната новина

Снимка: БГНЕС

Актьорът Шон Конъри е починал на 90-годишна възраст. 

Тъжната новина беше съобщена от семейството му. Конъри е бил на Бахамите, където се е почувствал зле и се е лекувал в продължение на няколко дни. За съжаление, актьорът е починал в съня си. 

Конъри е първият, който влиза в ролята на Джеймс Бонд и участва в общо седем филма от поредицата за легендарния шпионин. Той печели награда „Оскар“ през 1988 година за играта си във филма „The Untauchables“. Кариерата му в Холивуд се простира през цели пет десетилетия. Други известни заглавия в биографията на актьора са „The Hunt for Red October“, „Highlander“, „Indiana Jones and the Last Crusade“ и „The Rock“. 

Джейсън Конъри, синът на Шон Конъри, заяви, че голяма част от семейството е била заедно на Бахамите и е била до холивудската легенда в последните ѝ часове. „В момента всички се опитваме да се справим с това огромно събитие и да осъзнаем какво се случи. Баща ми не беше в добро здраве в последните дни, но смъртта му е шок за всички нас“, казва Джейсън пред BBC. Той добави, че това е тъжен ден не само за фамилия Конъри, но и за всички фенове на киното и целия холивудски елит. 

Сър Шон Конъри е роден в Единбург, Великобритания и се появява в първия филм за Джеймс Бонд, излязъл през 1962 година. Той е смятан за най-добрия актьор, който е влизал в обувките на агент 007. Актьорът получава титлата „Сър“ през 2000 година. През август 2020-а Конъри отпразнува своя 90-и рожден ден. Продуцентите на поредицата за Джеймс Бонд – Майкъл Уилсън и Барбара Броколи, заявиха, че са „съкрушени от новината за смъртта на актьора“. 

„Той беше и винаги ще остане оригиналният Джеймс Бонд, който пръв изрече думите „Името е Бонд... Джеймс Бонд“ и ги записа в историята на киното“. 

Шон Конъри винаги е подкрепял желанието за независимост на Шотландия, казвайки, че може да напусне дома си на Бахамите, ако страната се отдели от Великобритания. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари