IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С кои знаменитости се сбогувахме през 2020?

2 януари 2021 13 30

Вижте кои звезди починаха през изминалата, тежка за човечеството, година

Кели Престън; БГНЕС

През изминалата година, белязана от световна пандемия, за съжаление се сбогувахме с много обичани известни личности. През януари загубихме звездата от НБА Кобе Брайънт при катастрофа с хеликоптер заедно с други осем души, включително 13-годишната му дъщеря Джана. През юли звездите на Glee и феновете на сериала споделиха искрени почитания към Ная Ривера. Съвсем наскоро любимата „Черната пантера“ Чадуик Боузман почина на 43-годишна възраст, а легендарният актьор сър Шон Конъри почина на 90.

Сър Шон Конъри е най-обичаният актьор, изиграл шпионина Джеймс Бонд. Той почина в съня си на 90-годишна възраст, след като известно време се е борил с деменция. Продуцентите на поредицата за Агент 007 потвърдиха смъртта на шотландеца Шон на 31 октомври, като написаха: „Той беше и винаги ще бъде запомнен като оригиналния Джеймс Бонд, чийто незаличим вход в кино историята започна с незабравимите думи – „Името е Бонд... Джеймс Бонд“. Шон направи революция в света със своето остроумно изобразяване на харизматичния таен агент. Той несъмнено до голяма степен е отговорен за успеха на филмовата поредица и ние ще му бъдем вечно благодарни.“

В края на ноември пък футблните фенове по цял свят бяха съкрушени от новината, че кралят на футбола Диего Армандо Марадона е починал от инфаркт. Магьосникът с топката Дон Диего си отиде от този свят на 60 години, като влошеното му здравословно състояние през последните години се дължеше най-вече на неговия бурен начин на живот, свързан с алкохолна и наркотична зависимост. 

Бащата на Майкъл Дъглас – кинолегендата Кърк Дъглас почина на възраст от 103 години на 5 февруари. Той става известен с ролята си на героя Спартак. След кончината на баща си Майкъл написа във Facebook: „За света той беше легенда... Но за мен и моите братя Джоел и Питър той беше просто татко, за Катрин, прекрасен тъст, за внуците и правнука си любящ дядо, а за съпругата си Ан, прекрасен съпруг.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kirk Douglas (@kirkdouglasthelegend) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

Звездата от НБА Кобе Брайънт загина при катастрофа с хеликоптер в Калабасас, Калифорния, през януари. Кобе пътуваше с още осем души, включително 13-годишната си дъщеря Джана. Съобщава се, че хеликоптерът е катастрофирал „в условията на мъгла“, а в избухналия пожар няма оцелели.

Китаристът на Van Halen Еди Ван Хален почина от рак през октомври на възраст 65 години.

Светът на модата загуби японския дизайнер Кензо Такада. Той е и единствената известна личност, за която се знае, че е починала след като се е заразила с COVID 19. Кензо си отиде в болница в Париж на 81 години.

Светът на киното загуби режисьора на „Батман и Робин“ Джоуел Шумахер, който доживя своя 80-годишен юбилей. Чешкият му колега – Иржи Менцел също почина през 2020 на 82-годишна възраст. Тази година си отиде и британският режисьор Алън Паркър. 

Актрисата Ная Ривера беше намерена мъртва на 13 юли, пет дни след като изчезна, докато плаваше с лодка в езеро, в компанията на 4-годишния си син Джоузи Дорси. Тя беше на 33.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naya Rivera (@nayarivera) on

Съпругата на Джон Траволта – Кели Престън не успя да пребори рака на гърдата. Актрисата почина на 12 юли след 2-годишна битка с болестта. Тя беше на 57 години. След тъжната новина Джон публикува сърдечно съобщение в Instagram, пишейки: „С много натежало сърце ви информирам, че красивата ми съпруга Кели загуби двугодишната си битка с рака на гърдата. Тя води смела битка с любовта и подкрепата на толкова много хора.“

Легендарният певец Литъл Ричард почина от рак на костите на 9 май. Той беше на 87 години. Гениалният италиански композитор Енио Мориконе също си отиде от този свят през 2020 година. Той почина в Рим, в началото на юли, на възраст от 91 години.
Звездата на „Властелинът на пръстените“ Иън Холм почина през юни от заболяване, свързано с болестта на Паркинсон. Той беше на 88 години.

Кънтри певецът Кени Роджърс почина от старост на 81 години на 20 март, заобиколен от семейството си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kenny Rogers (@_kennyrogers) on

Боливудският актьор Ирфан Хан, познат от филма „Беднякът милионер“ почина на 29 април, след като беше приет в болницата с инфекция на дебелото черво. Новината дойде две години след като му беше поставена диагноза рядка форма на рак. Той беше на 53.

Британският актьор Бен Крос, който дълги години живееше в България и дори се ожени за българка, почина през август във Виена, след като загуби битката с рака. Бен беше на 72 години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chadwick Boseman (@chadwickboseman) on

Актьорът Чадуик Боузман, най-известен с ролята си на T'Challa / Black Panther в кинематичната вселена на Marvel, почина на 43-годишна възраст през август след четиригодишна битка с рак на дебелото черво.

Актрисата Кончата Феръл, позната като Бърта, от обичания сериал „Двама мъже и половина“ издъхна в болница в Лос Анджелис през октомври, на възраст от 77 години.  

В края на годината светът се сбогува и с модната икона Пиер Карден, който почина на 98 години. Няколко дни преди новата 2021-ва година британският модел и муза на Карл Лагерфелд -  Стела Тенънт почина при неизяснени обстоятелства. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 3 години )
БОГ да прости починалите хора
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар