IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Официално: Джони Деп беше обявен за „бияч на съпруги“

2 ноември 2020 17 40

Звездата загуби дело за клевета във Великобритания

БГНЕС

Джони Деп загуби дело за клевета във Великобритания заради статия, която го описваше като „бияч на съпруги“. Американският актьор съдеше вестник The  Sun заради заглавие на статия от 2018 г., в която се твърдеше, че той редовно е посягал на бившата си съпруга Амбър Хърд. Върховният съд на Острова постанови, че по същество заглавието е вярно.

В понеделник се появи писмено изявление, предоставено от Министерството на правосъдието на Обединеното кралство, в което се казва: „Ищецът (Деп) не е успял в своята жалба за клевета.“ В съдебното решение подробно са описани 14 отделни инцидента с домашно насилие, разкрити по време на 16-дневния процес през юли.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard (@amberheard) on

Още тогава говорителят на вестник The Sun похвали Хърд за „смелостта ѝ да даде показания пред съда“ по време на производството, което детайлно описва много лични подробности за семейния живот на двойката. „Жертвите на домашно насилие никога не трябва да бъдат мълчаливи и ние благодарим на съдията за внимателното му обмисляне“, добави говорителят чрез писмено изявление.

Американският адвокат на Хърд Илейн Чарлсън Бредехофт заяви, че решението на съда ще засили решимостта им да се борят с делото за клевета на Деп срещу Хърд в САЩ, което наскоро беше отложено за 3 май 2021 г. „За тези от нас, присъстващи на делото в Лондон на Върховния съд, това решение не е изненада“, каза Бредехофт в писмено изявление. „Съвсем скоро ще представим още по-обемисти доказателства в САЩ. Ние се ангажираме да получим правосъдие за Амбър Хърд в Съда на САЩ и да защитим правото на г-жа Хърд на свобода на словото.“

В отговор на решението от понеделник адвокатите на звездата от „Карибски пирати“  обещаха да обжалват. „Най-обезпокоително е разчитането на съдията на показанията на Амбър Хърд и съответното пренебрегване на планината от противопоказания от страна на полицаи, медицински специалисти, собствения ѝ бивш помощник, други неоспорени свидетели и множество документални доказателства, които напълно подкопаха твърденията, точка по точка „, заяви адвокатът на Деп – Джени Афия в писмено изявление.

„Всичко това беше пренебрегнато. Решението е толкова погрешно, че би било нелепо г-н Деп да не обжалва. Междувременно се надяваме, че за разлика от този случай, продължаващите производства за клевета в Америка са справедливи, като и двете страни предоставят пълно разкриване, а не една страна, която стратегически избира на какви доказателства може и не може да се разчита. „

Деп и Хърд се срещат за първи път, докато снимат заедно филма от 2011 г. „Дневникът на едно пиянде“, а се женят през 2015 г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J O H N N Y D E P P (@depp.aethetic) on

През май 2016 г. тя получи временна мярка за неотклонение срещу него, обвинявайки го в побой. Деп отрече исканията и бившата двойка уреди развода си извън съда през август 2016 г.

Хърд дари парите от споразумението си за развод – 7 милиона долара за благотворителност.

През декември 2018 г. Хърд написа статия за Washington Post, в която описа, че е предполагаема жертва на домашно насилие. Въпреки че никога не е споменавала Деп по име, актьорът я съди за клевета, описвайки твърденията ѝ срещу него като „измама“.

Според Джони, Амбър е измислила всички описани от нея посегателства като вид „застрахователна полица“ в случай, че бракът им се разпадне. Деп е убеден, че Хърд е обикновена златотърсачка, и че самият той е жертвата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари