IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рита Ора: Бежанката, която стана една от най-богатите поп звезди

23 ноември 2020 18 00

Рита направи империя, но не от музика, а от рекламни кампании

БГНЕС

Личното състояние на попзвездата Рита Ора се оценява на 20 милиона британски паунда и непрекъснато се увеличава. В същото време певицата напоследък няма участия, не е издавала албум (всъщност има само два албума), не е пускала и хит от 2018-та насам (последният е Let You Love Me).

Според британските медии 29-годишната Рита е напът да стане една от най-богатите звезди в света на поп музиката. Но как го постига?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

Определено брюнетката не се справя зле за жена, чиито родители са бежанци от бивша Югославия. Детството на родената в Прищина косовска албанка Ора е минало в бедност, но още като тийнейджърка тя осъзнава факта, че може да изкарва добри пари, ако натрупа слава.

Днес Рита има 16 милиона последователи в Instagram и въпреки известността си като певица, повечето ѝ приходи са от печеливши рекламни кампании, а не от музика.

Източник от музикалния бранш разказва за нея следното: „Рита има вълшебно докосване, когато става въпрос за слава – тя е секси, забавна е и въздейства на хората. Не само почитателите на музиката ѝ я следват, но и хората, които не биха слушали нейните песни. Тя има визия на модел, но не е така студена и дистанцирана като тях и рекламодателите я обожават.“

Наскоро Рита подписа чудовищно успешна сделка, този път с марката JD Sports. Според слуховете тя е взела шестцифрена сума, за да подготви коледната кампания на марката.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

Като част от кампанията Рита носеше Adidas от главата до петите в реклама в телевизионния ефир, по време на първия епизод на риалити шоуто на ITV – I'm A Celebrity (преди броени дни), което привлече огромна аудитория от 12 милиона британски зрители.

Тази година Рита се задържа на деветото място в списъка на най-богатите британски млади музиканти (под 30-годишни) според вестник Sunday Times, споделяйки го с мрачния рапър Stormzy. Откакто издаде хита си Hot Right Now преди осем години, Рита си спечели репутацията на една от най-трудолюбивите жени в шоубизнеса. Тя има цели три компании, които се грижат за нейното богатство, а именно Rora Properties, Ora Multi Services и Ora Live. Тези фирми уреждат нейните участия, включително и световното ѝ турне през 2019 година.

То трябваше да продължи и през тази година, но концертите бяха отменени заради пандемията от коронавирус.

Една от първите големи рекламни сделки на Рита е договорът от 2012 година с Pepsi за 30 милиона британски паунда. На следващата година Ора подписа сделка за половин милион британски паунда, за да стане лице на облеклото на поп иконата Мадона – Material Girl.

Звездата е участвала в поредица от рекламни кампании, а наскоро дори популяризираше 5G услугите на оператора EE в Лондон, заедно с актьора Кевин Бейкън.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

Рита също така е провела кампания за Coca-Cola на стойност 10 милиона британски лири. Била е лице на спортната марка Adidas, за сумата от 1,5 милиона британски лири.

Рита имаше и 3-годишен договор да бъде лице на аромата на DKNY – My NY, като от сделката е прибрала 2,5 милиона британски паунда през 2014 г. По този повод създателката на марката Дона Каран тогава каза: „Ако Рита не може да продаде аромата, не знам кой може.“ И доверието ѝ беше оправдано. Певицата увеличи продажбите на марковия парфюм с 250 процента.

Ора е имала рекламни отношения с марки като Calvin Klein, Samsung, Marks & Spencer, Roberto Cavalli, Rimmel, ShoeDazzle и фирмата за бельо Tezenis. Съвсем скоро стана лице и на алкохолната напитка Próspero Tequila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

Миналата година тя си сътрудничи с няколко немски бранда, включително Escada, Thomas Sabo и Deichmann. Заради харизматичната си личност Рита е канена и в много предавания срещу солиден хонорар. Тя беше съдия на британското риалити шоу X Factor през 2015 г., откъдето прибра 1,5 милиона британски паунда.

Тя също така е била водещ на формата America’s Next Top Model, била е ментор в предаването The Voice и се е появявала като коментатор в британската версия на „Маскираният певец“ по-рано тази година. Нейната забележителна автобиография включва и актьорска игра във филмите от трилогията „Петдесет нюанса сиво“, които ѝ донесоха 750 хиляди британски паунда за ролята на Миа Грей – сестрата на главния герой Крисчън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

v ( преди 3 години )
тая да спре да рита ора, че като я заритам аз...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар