IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тервел Пулев отново е доброволец в столична болница

1 декември 2020 09 00

Боксьорът помага за транспортирането на пациенти

БГНЕС

Тервел Пулев отново е доброволец в борбата срещу COVID-19. Боксьорът се върна в столичната болница, в която помагаше през пролетта на 2020 г., когато бе първата вълна от коронавирус у нас.

„Днес се навършват 101 години от унизителния за България Ньойски диктат, разпокъсал и разорил нашата родина. Ньойският договор определя историческото развитие на българите през целия ХХ век. Националната катастрофа поражда дълбока криза в българското общество. Крушението на националните идеали, огромните жертви, материалните загуби водят до остра поляризация и политическо противопоставяне. Въпросът за причините и отговорността за катастрофата изправя едни българи срещу други българи“, написа в своя профил във Facebook спортистът.

Отбелязвайки историческото събитие, той сподели няколко снимки заедно с други доброволци и с това разкри, че отново е загърбил спорта, за да бъде в услуга на медицинския персонал, лекуващ хората на първа линия в столицата.

От лечебното заведение, в което Пулев работи доброволно, обявиха, че той участва активно в транспортирането на пациентите и извършва санитарно-хигиенни дейности в отделни помещения.

Поредният жест на Тервел трогна хиляди българи, които побързаха да го поздравят за неговото голямо сърце в социалните мрежи.

„Браво, ако имаше повече такива мъже в България, щяхме да сме много по-добре!!!“, „Браво! Страхотен пример дава и на децата си, и на обществото!“, „Адмирации за българският боксьор“, гласят част от коментарите на хората.  

„Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, коментира Тервел Пулев, който не се притеснява за здравето си и смята, че за разлика от пролетта, сега лекарите са по-подготвени за лечението на болни от коронавирус. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари