IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FKA Twigs за Шая Лебьоф: Той ме насилваше физически, психически и сексуално

15 декември 2020 11 00

Изпълнителката подаде иск срещу актьора, Сиа я защити

Снимка: БГНЕС

FKA Twigs е подала съдебен иск срещу Шая Лебьоф, в който твърди, че е била жертва на насилие по време на връзката между двамата.

В съдебните документи, цитирани от E!News, изпълнителката, чието истинско име е Талия Барнет, твърди, че актьорът умишлено ѝ е предал венерическа болест. В иска се казва, че Шая е бил постоянен насилник на приятелката си.

FKA Twigs и Лебьоф се запознават през 2018 година, когато тя участва във филма Honey Boy. Тя твърди, че връзката им започва след приключването на снимките, като първите дни са били изпълнени с романтика и невероятно привличане. Постепенно обаче нещата се променят, като Шая започнал да става агресивен и да причинява емоционален дистрес на приятелката си. В иска се казва, че актьорът не бил доволен, когато FKA поглеждала или говорила с мъжете сервитьори в ресторанти или барове. Изпълнителката добавя, че Шая имал правила относно това колко пъти на ден трябва да бъде целуван и докосван.

„Той толкова много ме принизи и смачка самочувствието ми, че мисълта да го напусна и да се върна към самостоятелния си живот ми се струваше невъзможна“, казва FKA пред New York Times. Пред изданието Шая казва, че е член на 12-степенна програма за изтрезняване и върви по пътя към възстановяването си. „Въпреки че повечето от тези обвинения не са истина, аз не съм в позиция да защитавам действията си“, казва той. Допълва, че трябва да остави дамите да дадат своите публични показания и да поеме отговорност за своите действия.

34-годишният актьор допълва, че не е напълно излекуван от своя посттравматичен стрес и от алкохолизма, но е готов на всичко да промени това. „Цял живот ще съжалявам за нещата, които съм направил и за хората, които съм наранил“.

В иска се казва, че FKA планира голяма част от потенциално спечелената сума да бъде дарена на организации, борещи се срещу домашното насилие. Относно това защо иска да сподели историята си с целия свят, тя заявява, че признанието ѝ може да вдъхне кураж на още жени и мъже, които да се изправят пред насилниците си. „Това, което преживях с Шая, беше най-лошото нещо в живота ми“, казва тя. Добавя, че хората често смятат, че такъв тормоз не се случва в домовете на известните личности и затова Twigs иска да сподели своята история. Адвокатът на изпълнителката казва, че са се опитали да разрешат въпроса по тихия начин, но Шая не се е съгласил да се подложи на лечение.

Само няколко часа, след като признанието на FKA Twigs достигна социалните мрежи, много жени се изказаха в нейна подкрепа. Една от тях беше Сиа, която също е имала връзка с Шая Лебьоф. Тя нарече актьора „патологичен лъжец, който е успял да я примами да започнат прелюбодейна връзка“. По онова време Лебьоф е твърдял, че е свободен, но в същото време е имал приятелка.

Актьорът се запознава с изпълнителката по време на снимките на видеото към песента Elastic Heart. Според Сиа, Лебьоф е много болен човек, който заслужава съчувствие. Изпълнителката добавя, че такова трябва да бъде показано и към жертвите му. „Знайте едно – ако обичате себе си, махнете се от тази ситуация и бъдете защитени“, казва звездата в социалните мрежи. Тя добави, че се гордее с FKA Twigs и смелата ѝ постъпка.

FKA Twigs бързо отговори на публичното съобщение на Сиа и заяви, че жертвите на домашно насилие трябва да се подкрепят една друга.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари