IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виктория и Дейвид Бекъм строят винарна под дома си

25 януари 2021 08 40

Двойката иска да съхранява 7000 бутилки вино

Снимка: БГНЕС

Дейвид и Виктория Бекъм най-накрая получиха зелена светлина да построят мечтаната си винарна под дома им в Котсуолдс. Според Daily Mail, двойката иска да съхранява там около 7000 бутилки вино. Звездите са получили разрешение от местната власт за огромния проект, който обхваща 117 квадратни метра. Първоначално сделката беше за 81 кв. м., но семейство Бекъм са издействали позволение за разширяване на зоната.

Според различни архитекти, винарната ще бъде по-голяма от новопостроен тристаен апартамент във Великобритания. Семейство Бекъм имат три години, за да завършат проекта си, като в него се включва и разширяване на гаража, за да може да се побират повече превозни средства. Първоначалният план, който беше одобрен през юни, описваше, че винарната ще бъде свързана със семейната къща чрез подземен тунел.

Миналия месец обаче Дейвид и Виктория внесоха нови документи, в които искат разрешение за по-голям ремонт. Очертавайки как измененията биха имали само незначително въздействие върху първоначалните планове, Изявлението за проектиране гласи: „Предложените промени включват някои изменения в подреждането на вратите, прозорците, покривните светлини и димоотводите на одобрената пристройка“. В документа се допълва, че предложените изменения са незначителни по своя характер, не засягат съседни имоти и не оказват влияние върху съседни сгради.

Плановете за изба са само част от промените, които кланът Бекъм е планирал за своя дом, в който прекараха голяма част от изолацията през миналата година. Бившият футболен капитан на Англия и съпругата му получиха разрешение да построят воден басейн във формата на бъбрек на площ от 2976 кв. метра. Това не се хареса на околните жители, но неодобрението по никакъв начин не повлия на семейство Бекъм.

Те също така са направили сауна, която не изисква одобрение на местната власт. Сега обаче двойката предизвика още повече гняв у съседите, след като представи планове да разшири още повече езерото си. Те искат да увеличат размерите на 4170 кв. метра и да добавят остров, равняващ се на 122 кв. метра. Изглежда, че звездната двойка ще получи зелена светлина, като учените казват, че езерото не трябва да нарушава дивата природа.

Асистентът по биоразнообразие Естел Армитаж обаче поиска моторните лодки да бъдат забранени във водата, за да не се нарушава фауната. Това означава, че ако Бекъм искат да стигнат до острова, ще трябва да го направят с гребане. Двойката се надпреварва с времето, защото искат да построят езерото до февруари.

Според Daily Mail, в имота на семейството вече са докарани багери, които да започнат работа по първоначалните размери. Местната власт заяви, че двойката ще трябва да засажда живи плетове и дървета, за да защити птиците, а също така ще използва специални светлини, за да помогне за ориентирането на прилепите. Трябва също така да има подземна камера, известна като хибернакула, за да помага на влечугите, земноводните и таралежите.

Също така от Бекъм се изисква да представят петгодишен план за поддръжка, за да покажат как ще се грижат за биологичното разнообразие на района.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари