IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лари Кинг почина на 87: Реакцията на света

25 януари 2021 18 00

Той беше на екран в продължение на 25 години

Снимка: БГНЕС

На 23 януари телевизионната легенда Лари Кинг почина на 87 години.

Тъжната новина беше обявена от продуцентската му компания Ora Media, откъдето публикуваха съобщение в социалните мрежи. „С дълбока тъга съобщаваме за смъртта на нашия съучредител, водещ и приятел Лари Кинг, който почина тази сутрин на 87 години в дома си в Лос Анджелис“, пишат от компанията.

Засега причината за смъртта не е ясна, но преди няколко седмици Кинг беше приет по спешност в болница, след като изпита усложнения от коронавирус. Заради мерките за социално дистанциране, децата му Конън, Лари-джуниър и Чанс, както и бившата му съпруга Шон Кинг не бяха допуснати да го посетят. В момента Лос Анджелис се смята за епицентър на пандемията в САЩ. Лари Кинг също има и история на заболявания, включително захарен диабет, рак на простатата и белите дробове и преминат инфаркт.

Смъртта на водещия идва само няколко месеца, след като той загуби две от децата си. Синът му Анди почина на 65 години от инфаркт на 28 юли. Месец по-късно си отиде и дъщеря му Чая на 51 години, след като беше диагностицирана с рак на белите дробове. Анди и Чая са деца на Кинг, които той споделяше с бившата си съпруга Алийн Аткинс.

Лари Кинг е роден през 1933 година. Въпреки че е отгледан в Бруклин, той започва кариерата си в Южна Флорида. През 1960 година започва да води шоуто Miami Undercover. След няколко съдебни битки, които го държат далеч от журналистиката, водещият се завръща през 1978 година, когато започва да води радиошоуто The Larry King Show. През 1985 година се мести и в телевизията, като негов дом става CNN. През 2010 година, когато слиза от телевизионния екран, той се мести в платформата Hulu, където имаше две шоута – Larry King Now и PoliticKING with Lary King.

„В продължение на 63 години и в платформи като радио, телевизия и дигитална медия, хилядите интервюта, награди и световно признание на Лари стоят като доказателство за неговия неповторим и вечен талант като водещ. Въпреки че шоуто носеше неговото име, той винаги е третирал гостите си като истински звезди, а себе си като един от зрителите“, допълват от Ora Media. Казват, че Лари Кинг не е правил разлика между президенти, чуждестранни лидери, звезди, скандални персони или обикновен човек, а е задавал правилните и важни въпроси по всяко време.

Малко след като новината за смъртта на Лари Кинг обиколи света, негови колеги, гости и фенове изразиха мъката си в социалните мрежи. Президентът Бил Клинтън написа, че се е насладил на всяко едно от над 20-те си интервюта с водещия. „Той имаше чудесно чувство за хумор и истински се интересуваше от хората. Той искаше да получи истината, за да я достави на американците“, казва бившият президент на САЩ.

Рийз Уидърспун написа в Туитър, че е съкрушена от тъжната новина и е била щастливка, че е получила възможността да бъде интервюирана от Кинг. „Той беше изключително интелигентен и мил човек. Изпращам любов на семейството и многото му фенове“. Баскетболната легенда Меджик Джонсън сподели снимка от интервю с Лари Кинг, на която и двамата се смеят от сърце. Спортистът написа, че е обичал да гостува на водещия, който „винаги е бил подготвен, задавал е интелигентни въпроси и винаги е бил забавен и сериозен“.

Основателят на CNN Тед Търнър заяви в официално съобщение, че смъртта на Лари Кинг е като удар в корема. „Лари беше един от най-близките ми приятели и според мен, най-добрият водещ на всички времена. Ако някой ме попита кои са най-големите ми постижения в живота, ще кажа, че едното е CNN, а другото е познанството ми с Лари Кинг. Светът загуби една истинска легенда“.

Водещият Райън Сикрест написа в Туитър, че е загубил един истински приятел и ментор, както и едно от съкровищата на Америка. Барбара Страйсънд допълни, че Кинг е бил единствен по рода си. Опра Уинфри написа, че винаги е било чест да седи на масата на Лари и да слуша неговите истории.

Любимият отбор на Лари Кинг – Los Angeles Dodgers - го почете в Туитър, като сподели негова снимка в спортен екип. Водещият беше фен през целия си живот, като продължи да го подкрепя дори след като се премести в Калифорния. Той често беше забелязван на мачовете, като дори получи честта да хвърли и първата топка на една от срещите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари