IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които трябва да знаете за сина на Дензъл Уошингтън

9 февруари 2021 18 00

Джон Дейвид Уошингтън е новата изгряваща звезда на Холивуд

БГНЕС

Джон Дейвид Уошингтън и Зендая са звездите в новия романтичен филм на Netflix „Малкълм и Мари“.

Вероятно знаете коя е Зендая, тъй като красивата актриса и певица е звезда вече доста години. Може би обаче не сте сигурни кой е нейният колега Джон Дейвид Уошингтън, въпреки че той вече има зад гърба си една номинация за „Златен глобус“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Е, Джон е актьор, който със сигурност ще има дълга и просперираща кариера, подобно на известния си баща – Дензъл Уошингтън. Миналото лято Джон участва заедно с Робърт Патинсън във филма на Кристофър Нолан „Тенет“. Нолан го описва с думите: „Дейвид е един от най-великите актьори, с които съм работил. Той е изключително трудолюбив и много, много внимателен към всички около него по най-прекрасния начин.“ Сега пък публиката има възможността да види актьорския му талант във въпросната телевизионна драма. Но кой е синът на Дензъл и защо се появява чак сега, когато е в средата на 30-те си години?.

Ето и 5 интересни факта за новата изгряваща звезда на Холивуд:

1. И той и сестра му Оливия се пробват като актьори

В случай, че фамилното име не го е издало, 36-годишният Джон Дейвид е син на Дензъл Уошингтън и съпругата му Паулета Пиърсън. Той е най-голямото от четирите деца на двойката, като и едната му сестра – Оливия Уошингтън, също е актриса. Когато наскоро даде интервю пред Access Hollywood за това, че вестник „Ню Йорк Таймс“ определи баща му за „Най-великия актьор на 21-ви век (досега)“, Джон каза: „Мисля, че той е един от най-великите актьори изобщо, това определение е гордост за цялото ни семейство.“

2. Джон е бил професионален спортист

След активната си спортна кариера в гимназията, Уошингтън се премества от Лос Анджелис в Атланта, Джорджия, за да посещава колежа „Морхаус“, където завършва през 2006 г. Докато е студент, той е звездата на отбора по американски футбол, като поставя нови училищни рекорди в този спорт.

3. Играл е в NFL

След колежа Уошингтън започва успешна кариера в NFL в отбора „Сейнт Луис Рамс“. Джон е играл в професионалната лига по американски футбол, но само един-единствен сезон. Спортната му кариера приключва през 2012 г.

4. Снима се във филми от 7-годишен

Джон Дейвид участва във филма от 1992 г. Malcom X на Спайк Лий редом до баща си. Тогава той е 7-годишен. След като спира с футбола, Уошингтън се завръща към актьорството като започва кариерата си отново през 2015 г. Пробивът му като актьор отново е във филма на Спай Лий, а именно в лентата от 2018 г. BlacKkKlansman, която му донесе номинация за „Златен глобус“. По-късно тази година Уошингтън ще участва и в друг проект на Netflix, заедно с Алисия Викандер и Бойд Холбрук.

5. Най-новият му филм е осеян със звезди

В момента Уошингтън снима неназован комедиен филм, режисиран от Дейвид О. Ръсел – умът, който стои зад хитовете „Наръчник на оптимиста“ и „Американска схема“. В тази лента той замества Майкъл Б. Джордан, който по някаква причина се отказва от ролята. В актьорския състав са Марго Роби, Робърт Де Ниро, Крисчън Бейл, Рами Малек, Зое Салдана, Крис Рок и др. Няма съмнение, че Уошингтън-син ще стане звезда в най-скоро време!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @johndavidwashington

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Maринкин ( преди 3 години )
А дали е гледал баща си в очите?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар