IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ашли Джъд си натроши крака в Конго

25 февруари 2021 08 40

Актрисата е преминала през 55-часова спасителна операция

БГНЕС

Ашли Джъд сподели, че е „нямала пулс“ в натрошения си крак, след продължителна спасителна операция в Конго. Актрисата се е нуждаела от кръвопреливане и е била прехвърлена с въздушен транспорт до Южна Африка. Тя разказа, че там медицинските сестри са се грижили за травмата, както в тялото, така и в душата ѝ, по еднакво квалифициран начин.

Изтощителното 55-часово спасяване, което 52-годишната актриса е преживяла се случва, след като тя се спъва в джунглата на Демократична република Конго (ДРК), в паднало дърво по време на посещение, за да види застрашените маймуни бонобо. След падането кракът ѝ е раздробен на няколко места.

След инцидента Джъд е откарана в болницата Сънингхил в Йоханесбург, Южна Африка, за операция. В момента тя вече е в САЩ и е в процес на продължително възстановяване.

Ашли разказа в своя Instagram акаунт: „Пристигнах в Южна Африка от ДРК в ужасна форма, а кракът ми нямаше пулс. Отчаяно се нуждаех от кръвопреливане. Сестрите им са примерни, технически първокласни и се грижеха за травмата в тялото ми, както и за тази в душата ми с еднаква квалификация.“

Джъд е споделила и свои снимки от интензивното отделение в Йоханесбург. Тя добави, че е преживяла „Невероятно мъчително изпитание“.

Джъд обясни, че служителите в болницата е трябвало да вземат решения за части от секундата при пристигането ѝ, за да разберат как да се погрижат за нейната сериозна фрактура. Хирургът, д-р Юджийн Гриф е стабилизирал крака ѝ с външна шина, докато масивните увреждания и подуване на меките тъкани не спаднали, за да може да ѝ се направи операция.

„Това, което той направи, беше значително и аз завинаги ще съм му задължена“, каза тя, добавяйки, че всичко това се е случило, на фона на новия щам COVID B.1.351 (по-бързо разпространяващ се вариант на COVID-19), с който в болниците в Южна Африка е трябвало да се справят.

Звездата разкри още, че баща ѝ, Майкъл Чиминела, се е ваксинирал срещу COVID-19 и веднага е отлетял при нея в Йоханесбург, след като тя му изпратила съобщението, което никой родител никога не иска да получава, а именно: „Спешен случай, не мога да говоря, моля те, ела веднага“.

След всичко това, Джъд и баща ѝ са се завърнали обратно в САЩ, след 22-часово пътуване, състоящо се от четири различни полета, като всички разходи били покрити от застрахователи.
Ашли вече се намира в американска болница и казва: „Трябва да продължа да чакам увреждането на тъканите и отока да намалеят. В крайна сметка там ми направиха 8-часова операция за възстановяване на костите, декомпресия на кръвоизливния нерв и събиране на парченцата от кости от нерва. Сега се възстановявам от операцията.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари