IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Елизабет не иска семейна вражда в навечерието на годишнината от нейното управление

30 март 2021 10 40

„Всичко пада върху нейните рамене. Сигурно е невероятно самотна“, казват запознати

Снимка: БГНЕС

Тази година се навършват 69 години от коронясването на Елизабет II. През това време кралското семейство е преживяло много сътресения, но последните няколко години са станали особено трудни за тях.

Малко преди пандемията от коронавируса принц Хари и Меган Маркъл се отказаха от всички кралски задължения и напуснаха Лондон. Херцозите стартираха поредица от събития, които доведоха до противоречивото интервю с Опра Уинфри. Елизабет определено не би искала подобна драма в навечерието на честването на важната за нея годишнина.

„Това, което тя определено не иска, е семеен конфликт по време на тази фаза от нейното управление, обясни доверен източник пред списание People. Тя винаги е била глава на страната, а принц Филип винаги е бил глава на семейството. Сега той не може да играе тази роля(заради влошеното му здравословно състояние, бел. ред.), така че всичко пада върху нейните плещи. Сигурно е невероятно самотна“, допълва източникът.

И въпреки че Хари и Меган не критикуваха директно баба си, всяка атака срещу кралското семейство поразява и Елизабет, отбелязват запознати от Бъкингамския дворец. В крайна сметка именно тя трябваше да коментира в официално изявление ситуацията и да изчисти репутацията на семейството след обвинения в расизъм.

Дали Елизабет е говорила лично с внука си и съпругата му, все още не е известно. Тв водещата Гейл Кинг, която се познава с Хари и Меган, заяви, че принц Чарлз и принц Уилям са се свързали с двойката, но разговорът „не е бил резултатен“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари