IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари се завърна в Лондон, Меган остана в Калифорния

12 април 2021 15 00

Внукът на кралица Елизабет II ще присъства на погребението на принц Филип

Снимка: Getty

Принц Хари отново е във Великобритания.

36-годишният син на принц Чарлз и принцеса Даяна е долетял на 11 април от Калифорния, където живее заедно със съпругата си Меган Маркъл и едногодишния им син Арчи. Това е първият път, в който Хари се завръща у дома от повече от година, както и това ще е първият път, в който той ще се види с членове на кралското семейство след скандалното интервю, което даде пред Опра Уинфри.

Принцът пристигна в Лондон два дни, след като дядо му принц Филип почина на 99-годишна възраст. В момента съпругът на кралицата е положен в замъка Уиндзор, като погребението ще се състои на 17 април. В събота, 10 април, стана ясно, че Хари ще присъства на тъжната церемония, която ще се проведе в църквата „Свети Георги“ в замъка Уиндзор. Погребението ще бъде излъчвано на живо в целия свят.

Хари и

Снимка: Getty

Церемонията ще се проведе изцяло на територията на замъка Уиндзор, като в момента кралицата урежда последните подробности. Според източници, присъстващите ще си спомнят за живота и постиженията на принц Филип, както и всичко, което той е направил за короната през 70-те години на тази длъжност.

„Макар да е тъжно и трудно време за кралското семейство и много други хора по света, които са познавали и са се възхищавали на херцога на Единбург, се надяваме, че следващите дни ще бъдат използвани като възможност да се почете един невероятен живот“, заяви говорител на Бъкингамския дворец. Допълва, че всички мерки около пандемията ще бъдат спазени, като кралицата се надява да няма струпване пред Уиндзор и всеки да гледа погребението у дома.

Що се отнася до Меган Маркъл и оставането ѝ в Америка, всичко е било с цел запазване нейното и здравето на бъдещото ѝ бебе. Говорител на Бъкингамският дворец заяви, че съпругата на принц Хари е била посъветвана от лекар да не лети за Лондон по време на пандемията.

Хари и

Снимка: Getty

В момента цяла Великобритания е в траур, който ще продължи до 17 април, когато ще бъде погребението на принц Филип. Националните знамена, поставени върху всички кралски резиденции, правителствени сгради и военни бази, са спуснати наполовина.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари