IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джил Байдън се завърна в Белия дом след претърпяна операция

15 април 2021 15 00

Според говорител, всичко с първата дама вече е наред

Снимка: БГНЕС

Първата дама Джил Байдън се е подложила на рутинна медицинска процедура в сряда сутрин, след което се е завърнала в Белия дом.

Това заяви официален говорител на президентството, който допълва, че госпожа Байдън се чувства добре и е понесла интервенцията нормално. Засега обаче не е ясно точно какво е наложило операцията и дали ще се наложи повторно посещение в болница. Д-р Джил не е споменавала за здравословни проблеми, нито пък е отменяла ангажиментите си заради такива.

От официалното съобщение се разбира, че президентът Джо Байдън е бил до съпругата си в този важен момент, а всичко се е случило в медицински център във Вашингтон. Там първото семейство на САЩ е останало два часа. Процедурата наложи няколко промени в графика на Джо Байдън, който след това се завърна към рутинните си задължения. Засега не е ясно и дали интервенцията е била планирана.

Джил Байдън ще остане в почивка до понеделник, когато ще пътува до Илинойс, където ще се срещне с министъра на образованието Мигел Кардона. Още след избирането на съпруга ѝ за президент, д-р Байдън заяви, че ще обръща специално внимание на образователната система, тъй като е пряко свързана с нея. Преди да стане първа дама, тя работи като учител по литература, като запазва работата си и до днес.

Мелания Тръмп, която беше предшественичката на Байдън, също се подложи на операция по време на престоя си в Белия дом. Тя беше приета в болница през 2018 година, за да лекува проблеми с бъбреците.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари