IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шарън Стоун: Провалих се в много аспекти от живота си

23 април 2021 12 30

Все пак актрисата е доволна, че е жива и може да разкаже историята си

Снимка: БГНЕС

С многобройни награди и заслужено място сред най-успешните холивудски звезди, човек може да прости на Шарън Стоун, че почива на стари лаври.

Но в откровена оценка на своя пъстър живот 63-годишната актриса твърди, че личните триумфи са били съчетани с краен провал – два неуспешни брака, инсулт и битката с ендометриоза. Говорейки пред майския брой на испанския ELLE, звездата от „Първичен инстинкт“ казва, че се е научила да поема удари и да се отърсва от прахта. Стоун позира пред камерата само по бельо, като фотосесията ни напомня изключително много на героинята ѝ Катрин Трамел.

Актрисата казва, че не се интересува от провала, тъй като за нея всяко поражение е ценен урок. „Провалих се в най-важните аспекти от живота – здравето и браковете си – но доживях да разкажа историята си. Взех счупените парчета, събрах ума си и продължих напред“, споделя тя пред списанието. Парчетата, за които говори, представляват паметта ѝ, която звездата почти губи напълно след преживения инсулт през 2001 година.

„Имах толкова много кръв в субарахноидалното пространство, че тя буквално избута мозъка в предната част на лицето ми“, спомня си Стоун. Допълва, че успяла да възобнови някои спомени, но други е загубила напълно. Все пак тя не съжалява за изгубеното, тъй като в момента е много щастлива и не иска да мисли за миналото.

Актрисата разказа и за битката с ендометриозата – състояние, при което тъкан, подобна на лигавицата на утробата, започва да расте в други части на тялото. „Ендометриозата е сякаш вътрешността ви да бъде изтръгната, като ножове, които ви се забиват непрекъснато навътре“, обяснява Стоун. Болките са били толкова ужасни, че напълно са обезсилили звездата и тя споделя, че това заболяване не трябва да бъде изпитано от нито едно човешко същество.

За корицата на испанския ELLE Шарън реши да захвърли панталоните и да се снима само по блуза и бельо. На една от снимките тя позира върху стоманен стол, носейки зелено палто върху черно боди. Разкошната ѝ руса коса остана разхвърляна по време на фотосесията и покри частично лявата страна на лицето. Предстоящият брой на изданието ще се фокусира върху женското тяло във всички форми и включва интервюта с Приянка Чопра и Естер Еспозито, най-известна с ролята си в сериала Elite, който е продукция на Netflix.

Фотосесията на Стоун за списанието идва скоро след като автобиографията ѝ The Beauty of living twice излезе на пазара и беше посрещната позитивно от критиците. В нея актрисата разказва за ранните дни от живота си и травмата, която е преживяла като дете. Разкрива и за своите хуманитарни дейности, както и за отглеждането на три деца.

По време на интервю за New York Times Стоун отбелязва, че е работила по книгата по време на паузите между снимките на множеството си проекти. „Приех два филма в Ню Йорк и всеки почивен ден седях в офиса и пишех. Взимах си малко храна или си поръчвах и седях там 12-15 часа и просто пишех“, спомня си тя.

Актрисата споделя и за решението си да говори открито за сексуалното насилие, което тя, брат ѝ и сестра ѝ са преживели от страна на дядо им. „Сестра ми и аз взехме това решение заедно. Говорихме с майка ни, която първоначално не искаше да се съгласи. След това сестра ми взе нещата в свои ръце и успя да я убеди“, казва Стоун. Тя допълва, че книгата ѝ излиза в доста трудно време за обществото, но е готова да приеме критиките, които ще се изсипят върху нея.

Звездата казва пред New York Times, че не иска само да погледне назад към миналите си преживявания, но и да създаде вътрешен диалог, който да ѝ помогне да разсъждава върху действията си с по-зрял поглед.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари