IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гал Гадот: Притеснявам се за семейството и приятелите си в Израел

14 май 2021 14 50

Актрисата, която е родом от Израел, сподели съобщение относно конфликта с Палестина

Снимка: БГНЕС

Гал Гадот изпрати мислите си към всички хора, които са засегнати от войната между Палестина и Израел след притеснителните новини, които дойдоха от Йерусалим. В столицата настана напрежение между израелската полиция и палестински граждани, излезли на протест.

По-рано през седмицата Израел извърши въздушен удар, като една от ракетите попадна върху жилищна сграда в Газа, убивайки 30 души, включително и 10 деца. Това беше в отговор на предните нападения, направени от групировката Хамас. Тъй като напрежението продължава да ескалира по конфликт, който се води повече от век, актрисата от „Жената чудо“, която е родом от Израел, написа специално съобщение в социалната мрежа Instagram относно последните атаки.

„Сърцето ми е разбито. Страната ми е във война. Притеснявам се за семейството и приятелите си. Притеснявам се за народа си“, започна Гадот. Тя добави, че този порочен цикъл се върти вече твърде дълго време и Израел заслужава да живее като свободна и защитена нация. „Моля се за жертвите и техните семейства, моля се този ад да приключи, моля се на нашите лидери да намерят решение, за да можем да живеем в мир със съседите си“, пише още звездата. Гадот завърши съобщението с това, че се моли за по-добри дни. За да не създаде конфликт в социалните мрежи, актрисата изключи коментарите под публикацията.

Гал обаче не е единствената звезда, която изрази притеснението си относно конфликта между Израел и Палестина. Джиджи Хадид, чийто баща – Мохамед, е палестинец, препубликува писмо от Анита Елизабет Битън. „Не можеш да искаш равенство между расите, права за ЛГБТ общността и жените, да се бориш срещу корупцията и репресивните режими, а в същото време да игнорираш това, което се случва в Газа. Просто няма логика. Не можеш да избираш кои човешки права са по-важни“, се казва в съобщението.

Сестрата на Джиджи – Бела – също изказа мнението си относно ситуацията. Тя сподели клип от подкаста „This is Palestine“, под който написа, че всеки, който си мисли, че палестинците живеят в мир, не е внимавал достатъчно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари