IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колин Фарел подаде документи за настойничество над болния си син

14 май 2021 14 40

17-годишният Джеймс страда от синдром на Ангелман

Снимка: БГНЕС

Колин Фарел е подал документи за настойничество над 17-годишния си син Джеймс, който е диагностициран със синдром на Ангелман.

Според съдебните документи, цитирани от E!News, Колин и моделът Ким Борденейв, която е майка на момчето, искат поравно попечителство над Джеймс. Ако съдът уважи молбата им, те ще имат право да отговарят за личните нужди на сина си, включително да взимат медицински решения във всеки един момент.

В молбата, която е подадена на 10 май се обяснява, че Джеймс страда от синдрома на Ангелман, който е обяснен като „генетично заболяване, което причинява забавяне в развитието, както и се отразява върху нервната система“. Според адвокатите на Фарел, 17-годишният му син не може да говори и има проблеми с физическите действия, което го прави неспособен да се грижи за себе си и има нужда от постоянни грижи в приготвянето на храна, в храненето, къпането и обличането.

Колин Фарел

Снимка: БГНЕС

Именно затова Колин и Ким искат те да определят къде точно да живее момчето, да имат достъп до неговите лични документи, да се съгласяват или да отказват брак, да определят какви медицински грижи да му бъдат оказвани, както и да взимат решения относно образованието, социалния му живот и сексуалните му връзки.

Въпреки че в молбата се посочва, че Джеймс не може пряко да изрази кого точно иска за свой настойник, родителите му са категорични, че той би предпочел това да са именно те. Изслушването в съда е насрочено за 27 септември. Според личния лекар на 17-годишния младеж, той няма да може да се яви в залата, тъй като характеристиките на заболяването му включват „забавено развитие, интелектуално увреждане, проблем с движенията и равновесието“. Д-р Лилиана Слонински пише до съда, че Джеймс не може да говори, доста се притеснява и лесно губи концентрация.

Колин Фарел и преди е говорил за сина си, включително на благотворителната гала за повишаване на вниманието към синдрома на Ангелман. Звездата сподели какво е изпитал, когато е видял Джеймс да прави първите си крачки малко преди четвъртия си рожден ден. „Никога няма да забравя този момент. Когато едно дете прави първите си крачки, това винаги е специално. Родителите се ядосват, ако го пропуснат“, казва той пред публиката. Допълва, че тези емоции са били много по-силни при него, тъй като дълго време е смятал, че детето му никога няма да проходи.

Колин Фарел

Снимка: БГНЕС

Джеймс е първото дете на Колин. Актьорът е баща и на 11-годишния Хенри, когото споделя с приятелката си Алиша Бачледа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Д ( преди 2 години )
Значи и той е от тези дето се е изнизал към по-лесния животец, като му се е родило боно дете. Никога не съм харесвала излъчването му и сега ми се изясни защо.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар