IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Елизабет II посочи две причини да напусне трона

15 юни 2021 17 50

Това ще стане единствено в случай на инсулт или алцхаймер

Снимка: БГНЕС

Британската кралица Елизабет II посочи две причини, поради които тя може да се откаже от трона. Това съобщи биографът Матю Денисън, съобщава Daily Star.

Кралският експерт отбеляза, че кралицата е обсъждала възможността да се откаже от кралските си ангажименти със своята братовчедка Маргарет Роудс. Според него Елизабет II казва в писмо до свой роднина, че ще напусне трона само в случай на инсулт или болест на Алцхаймер.

Денисън също заяви, че е уверен, че кралицата ще изпълнява своите задължения през целия си живот. Други експерти споделят неговата позиция. Кралският историк Хюго Викърс подчерта, че Елизабет II е в отлично здраве и се надява тя да остане на британския трон възможно най-дълго.

На 13 юни стана известно, че Елизабет II връчва рицарски титли на създателите на ваксината COVID-19. И така, професорът от Оксфордския университет Сара Гилбърт, която ръководи процеса на създаване на британско лекарство за коронавирус, стана дама командор на Ордена на Британската империя.

В допълнение към лекарите, почетните награди от Елизабет II получиха служители в културата и изкуството, спорта, благотворителността.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари