IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хари и Меган получавали финансиране от кралското семейство и след напускането си

29 юни 2021 08 40

Това показва нов финансов доклад за миналата година

Снимка: БГНЕС

Въпреки че напуснаха кралското семейство, принц Хари и Меган Маркъл все пак са получавали някакво финансиране от него. Това показва финансов доклад за разходите на принц Чарлз за изминалата 2020 година. 

Преди няколко дни екипът на принц Чарлз публикува своя финансов отчет за периода 1 април 2020-31 март 2021 година. В него се посочва, че синът на кралицата е платил на принц Хари и принц Уилям общо 6.3 млн. долара за техните официални ангажименти. Точната сума, която всеки от двамата е получил обаче не се споменава. 

принц Чарлз

Снимка: БГНЕС

Докладът сериозно оборва думите на прин Хари по време на интервюто му с Опра Уинфри. Тогава той заяви, че му е била отказана финансова подкрепа веднага щом се е преместил в САЩ заедно с Меган и сина им Арчи. През януари 2020 съпрузите обявиха, че се отказват от титлите и ангажиментите си и официално престанаха да бъдат работещи членове на кралското семейство три месеца по-късно. 

Говорител на херцозите на Съсекс обясни разминаването в думите на Хари и официалния доклад. "Бъркате две времеми линии и е неправилно да се казва, че някой е излъгал. Коментарите на херцога по време на интервюто с Опра са свързани с първото тримесечие на фискалния период в Обединеното кралство, който се започва през април. Това е същото време, в което започна и гратисния период на Меган и Хари преди те да напуснат двореца", казва говорителят. Всъщност принц Чарлз наистина е спрял да финансира сина си, но това се случва чак след лятото на 2020 година, а не веднага след напускането му на кралското семейство. 

Финансовият отчет показа и, че принц Хари и Меган са спечелили 3.3 млн. долара от наеми на резиденцията им Frogmore Cottage. Въпреки че плащанията са направени много след като двойката се установи в Калифорния, къщата ще остане тяхно притежание до 31 март 2022 година. 

Меган Маркъл,

Снимка: БГНЕС

Говорител на принц Чарлз потвърди, че финансирането на Хари е спряло след лятото на 2020 година. "Двойката е напълно финансово независима от този момент". 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари