IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В чест на Джани Версаче: Наоми Кембъл показа дъщеря си

20 юли 2021 10 30

Дизайнерът беше убит в имението си преди 24 години

Снимка: Getty Images

През лятото на 1997 година светът на модата е разтърсен от смъртта на Джани Версаче. Дизайнерът и основател на къщата Versace е застрелян в гръб пред имението си в Маями. Докато се прибирал от сутрешната си разходка, Версаче е бил догонен от Андрю Кунан и получава няколко изстрела в тила. Умира на място, а стрелецът бяга, след което се самоубива три дни по-късно.

Сега, 24 години по-късно, Джани Версаче и неговото дело все още не са забравени и се почитат по всеки възможен начин. Модната му къща отиде в ръцете на сестра му Донатела, а приятели и колеги си спомнят за дизайнера всяка година в деня на убийството му.

Така направи и Наоми Кембъл, която е била близка приятелка с Джани и няколко пъти е била звездата в дефилетата му. Моделката реши да почете дизайнера, споделяйки първата снимка на дъщеря си в социалните мрежи. На нея момиченцето е облечено в уонзи, покрито с щампи с логото на Versace. „Обичам те, Джани Версаче“, написа Кембъл върху снимката, която беше показана в сторитата в Instagram.

Малко по-късно в профила си тя сподели и видео монтаж със спомените ѝ с Версаче през годините. „Липсваш ми, Джани Версаче. Твоята интуиция и действия бяха изпреварили времето си. Твоята работна етика е за уважение и невероятния ти характер и прекрасно сърце са достойни за обичане“, написа Кембъл.

Това е първият път, в който феновете на Наоми виждат дъщеря ѝ, макар и без лицето. Преди два месеца моделката изненада целия свят, съобщавайки че е станала майка. Засега звездата не е съобщила името на момиченцето или кой е баща ѝ. Все пак тя заяви, че е благословена да има такова красиво дете в къщата си, което е изпълнило живота ѝ с щастие и усмивки.

Възможно е момиченцето да израсне с истории от живота и делото на Джани Версаче, който помогна за стартирането на модните кариери на Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста. Сега марката Versace и всичко свързано с нея се управлява от Донатела, която през 2018 година прави пролетна колекция в чест на брат си. Пред Vogue тя казва, че са ѝ трябвали две десетилетия да направи точно тези дизайни, защото преди това е било много болезнено да работи върху нещо, което ѝ напомня за Джани.

За да почете дизайнера в деня на смъртта му, Донатела сподели няколко снимки в Instagram. „Винаги бяхме причината за усмивката на другия. Джани, липсваш ми всеки ден“, написа тя под публикацията.

Джани Версаче умира на 15 юли 1997 година, когато е на 51 години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари