IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продадоха апартамента на Дейвид Боуи в Манхатън

24 юли 2021 18 00

Съпругата му засне гледката от него за спомен

БГНЕС

Апартаментът на Дейвид Боуи в центъра на Манхатън, който той обитава преживе заедно със съпругата си Иман, вече е продаден. Според информация на Wall Street Journal, купувачът му се появил по-малко от месец след като той бил пуснат на пазара за недвижими имоти. 

Жилището пази спомените на двойката, която се мести в него през 1999 г. Тогава легендарният музикант дава 2, 81 милиона долара, за да го вземе. Там прекарва най-хубавите си години, до 2016-а, когато губи битката с рака на черния дроб в родната му страна Великобритания. 

„Луна в мъгла! Снощната луна“. Това написа лаконично половинката на Боуи, показвайки гледката от апартамента, който трябва да освободи в най-скоро време. С клипа, качен в профила й в Instagram, тя се сбогува с мястото, и залеза над Манхатън, който най-вероятно често посрещала със съпруга си. 

„Ще ми липсват тези красиви видеа от твоя прекрасен апартамент“, пише приятелка на бившия модел под клипа. Други последователи на звездата питат какво става и защо ще се мести, докато някой не уточнява, че миналата седмица жилището на Боуи е продадено и се надяват новият собственик да е от феновете на творечеството му. 

Изпълнителят обожавал апартамента, разположен в „Сохо“, намиращ се в южнатая част на Манхатън. Според писателя Уил Брукър, който е автор на книгата за живота на Боуи, той често се разхождал из малките местни книжарници, прекарвал доста време и сред зеленината на парк „Вашингтон Скуеър“.

„Чувстваше се като у дома си“, пише още той, посочвайки, че съпругът на Иман харесвал това, че не всеки можел да познае кой всъщност е, срещайки го на улицата. 

Апартаментът, с който жената на изпълнителя се разделя, най-вероятно поради това, че й носи твърде много спомени, разполага с четири спални и още толкова на брой бани. Той е в сграда, която е била първоначално шоколадова фабрика, построена през далечната 18886 г. Простира на 5 090 квадратни метра и има три огромни тераси, разкриващи красотата на Манхатън от високо. На тях моделът често се снима за постовете си в социалните мрежи. 

Поп иконата прекарва последните си дни далеч от Ню Йорк, в Лондон, където е роден. Там е обграден от най-близките си. Освен въпросното луксозно жилище, той има и други имоти в САЩ, където жена му може да живее. 

В момента вдовицата на Боуи се издържа предимно от правата над музиката му, както и от нейния моден бранд. Участва и в различни реклами. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари