IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дж. К. Роулинг се оплаква от онлайн тормоз от страна на трансджендъри

23 юли 2021 15 00

"Стотици транс активисти заплашват да ме бият и взривят.", каза тя

Снимка: БГНЕС

Известната писателка Джоан Роулинг продължава да бъде тормозена в социалните мрежи заради публикациите си, в които говори не достатъчно вдъхновена за транссексуалната общност.

Много звезди от филмовата поредица "Хари Потър", включително Ема Уотсън и Даниел Радклиф, публично не се съгласиха с мнението й и верните фенове прекъснаха всички връзки с авторката на фантастичната сага.

Скандалът избухна преди година и оттогава Джоан не спира да получава гневни съобщения в мрежата. Преди дни писателката сподели в  Twitter един от тях: „Иска ми се да намерите самоделна бомба в пощенската си кутия“.

„Честно казано, когато не успеете да уволните жена, да я арестувате или да принудите издателя й да прекъсне всички връзки, а нейнaтa „отмяна“ само увеличи продажбите на книги, това е единственото, което остава да се направи“, написа Роулинг в отговор.

Писателката също не пренебрегна въпроса на друг потребител, който попита: „Това всичко заради нейните коментари относно безопасността на жените в тоалетните, съблекалните и в случай, че мъжете могат да влязат там, просто казвайки, че се смятат за жени? "

„Да, но сега стотици транс активисти заплашват да ме бият, изнасилват, убиват и взривяват. Разбрах, че това движение не представлява никакъв риск за жените “, отвърна Джоан Роулинг. 

Тя благодари и на феновете за „любезните, забавни и окуражаващи послания“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

джендърмен ( преди 2 години )
Някой беше казал,че проблема на западното общество не е липсата на хляб,а излишъка на кейк!Как страшно им липсва на западнярите малко Гулаг!?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар